About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Πώς το μήλο συμβάλλει στην υγεία μας;

Από τις μαθήτριες του ΣΤ1, Δανάη Μ. και Εμμανουέλα Σ. 
Ξέρετε την παροιμία ''ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα''; Ε! λοιπόν είναι αλήθεια. Διαβάστε παρακάτω για να το διαπιστώσετε.

Δεν υπάρχει ευκολότερος τρόπος να προσθέσετε μια δόση υγείας στη μέρα σας από ένα γευστικό μήλο! Πιθανότατα δοκιμάσατε πρώτη φορά την υπέροχη γεύση του όταν ήσασταν μωρό και ο πουρές μήλου σας σύστησε στο πραγματικό φαγητό. Τώρα, είτε είναι κόκκινα και κίτρινα μήλα είτε πράσινα ξινόμηλα, τα θεωρείτε έναν παλιό φίλο. Καλλιεργούνται σε όλο τον κόσμο και είναι πλούσια σε ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, ενώ δεν έχουν καθόλου λιπαρά, δεν προκαλούν χοληστερίνη και περιέχουν χαμηλή ποσότητα νατρίου. Εν συντομία, τα μήλα είναι ο έξυπνος τρόπος για υγιεινή ζωή.
Σας κρατούν νέους
Ως τώρα έχετε μάθει ότι τα αντιοξειδωτικά μπορούν να σας προστατέψουν από πολλές ασθένειες που μάλλον είναι συνέπεια του γήρατος. Στην πραγματικότητα, είναι τόσο πολύς ο κόσμος που παίρνει συμπληρώματα για την αντιοξειδωτική προστασία που η τελευταία έχει μετατραπεί σε βιομηχανία εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, αυξάνονται οι ενδείξεις ότι τα φυσικά προϊόντα μπορούν να σας προσφέρουν πολλά περισσότερα από τα χάπια. 
Όταν οι επιστήμονες συνέκριναν ένα συμπλήρωμα βιταμίνης C των 1500mg με ένα μικρό μήλο, τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά: είχαν ίση αντιοξειδωτική αξία! Αυτό σημαίνει ότι ένα φρέσκο μήλο έχει πάνω από 15 φορές την αντιοξειδωτική δύναμη της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σε βιταμίνη C. Και αυτό είναι μόνο η αρχή! Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι ένα κανονικό μήλο είχε τη δυνατότητα να εμποδίζει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων που εμφανίζονται στο έντερο και το συκώτι όταν βρίσκονταν σε δοκιμαστικό σωλήνα. Τα μήλα με τη φλούδα ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Οπότε η ερώτηση που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας είναι η εξής: Γιατί να ξοδεύετε χρήματα σε άγευστα συμπληρώματα όταν μπορείτε να πάρετε περισσότερα εφόδια σε αντιοξειδωτικά από ένα γλυκό και τραγανό φρούτο; 
Μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων
Μερικές φορές είναι δύσκολο να θυμάστε σε ποιο σημείο του σώματος κάνει καλό το κάθε τρόφιμο. Την επόμενη φορά που θα πιάσετε ένα μήλο, εξετάστε το προσεκτικά. Το σχήμα του μοιάζει λίγο με καρδιά και αυτό θα σας βοηθήσει να θυμάστε ότι τα μήλα κάνουν καλό στην καρδιά σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου