About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Παίζοντας μουσική με τη λίμνη Βαϊκάλη

Από τις μαθήτριες του ΣΤ1, Δανάη Μ. και Εμμανουέλα Σ.
Η λίμνη Βαϊκάλη δεν είναι απλά μια λίμνη αλλά και ένα μουσικό όργανο. Διαβάστε παρακάτω και παρακολουθήστε και το βίντεο. Σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε. 
Μια ομάδα μουσικών από τη Σιβηρία έχει προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση στο internet, παίζοντας κρουστά με τα παγωμένα νερά της αρχαιότερης και βαθύτερης λίμνης του κόσμου. Ανακάλυψαν τυχαία, ότι στους -20 βαθμούς Κελσίου, η κρούστα πάγου που δημιουργείται πάνω από τη λίμνη Βαϊκάλη (πάχους περίπου ενός μέτρου) μπορεί να χαρίσει ένα δικό της ξεχωριστό και επιβλητικό ήχο. 
''Ένιωσα σαν να παίζω ένα μουσικό όργανο που η ίδια η φύση είχε φτιάξει για εμάς πάνω στα παγωμένα νερά της πανέμορφης λίμνης'', είπε στο Siberian Times η Natalya Vlasevskaya, οργανώτρια του Etnobit Percussion Group. 
Η ομάδα ανακάλυψε τις μουσικές δυνατότητες που κρύβει η Βαϊκάλη όταν η γυναίκα ενός από τους μουσικούς γλίστρησε και έπεσε στον πάγο. ''Ο ήχος που έκανε πέφτοντας πάνω στον πάγο ήταν τόσο βαθύς και ασυνήθιστος, που κέντρισε το ενδιαφέρον του συζύγου της'', εξηγεί η Natalya. Μετά από λίγο καιρό, η ομάδα πήγε πίσω στο ίδιο ακριβώς σημείο για να ηχογραφήσει αυτό το ξεχωριστό ρεσιτάλ κρουστών. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πως ένιωσα την πρώτη φορά που παίξαμε μουσική εκεί,” λέει η Natalya. ''Βλέπεις το χέρι σου να αγγίζει τον πάγο και ακούς τον όμορφο ήχο που βγάζει, αλλά σου φαίνεται αδιανόητο! Δεν μπορείς να πιστέψεις ότι αυτός ο υπέροχος, καθαρός ήχος βγαίνει από τον πάγο''. 
Ωστόσο ο ήχος δεν είναι ο ίδιος σε άλλα σημεία της λίμνης. ''Πολλοί μας ρώτησαν πως καταφέραμε να βρούμε ένα σημείο όπου διαφορετικά κομμάτια πάγου παράγουν ήχους τόσο αρμονικούς μεταξύ τους'', συνεχίζει η Natalya. ''Η αλήθεια είναι ότι κανείς μας δεν ξέρει πως έγινε. Έτσι τα βρήκαμε. Είναι μάλλον αυτό που εννοούμε όταν λέμε ότι είναι ένα θαύμα της φύσης, και ότι το μόνο που είχαμε να κάνουμε εμείς ήταν να ανακαλύψουμε το μέρος, να πάμε εκεί, και να αρχίσουμε να παίζουμε''
•Το να παίζεις μουσική με τον πάγο μιας λίμνης είναι κάτι ασυνήθιστο κάτι μαγικό !!!
πηγή: http://news.pathfinder.gr/



πηγή βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=en0p1Y35p3w&feature=player_embedded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου