About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Σοκολάτα: Μια όχι τόσο ένοχη απόλαυση

Από τους μαθητές του ΣΤ1, Γιώργο Γ. και Σοφία Κ.
Οι Αζτέκοι και οι γείτονες τους οι Μάγια πίστευαν ότι η σοκολάτα μετέδιδε γνώση και δύναμη σε αυτούς που την κατανάλωναν. Παρόλο που δεν υπάρχουν στοιχεία να υποστηρίξουν αυτή την ιδέα, υπάρχουν δεδομένα που αποδεικνύουν μερικά οφέλη για την υγεία μας, όταν καταναλώνετε με μέτρο.
Μελέτες απέδειξαν ότι η μαύρη σοκολάτα βοηθάει στην αποφυγή καρδιακών παθήσεων και καρκίνου και έχει επίσης αποδείξει την βελτίωση της διάθεσης με την ώθηση σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Μερικοί επίσης θεωρούν την σοκολάτα ένα ιδανικό φαγητό διαίτης, ισχυριζόμενοι ότι ένα κομμάτι σοκολάτας πριν από το γεύμα ελαττώνει την όρεξη μας. 
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Harvard πιστεύουν ότι η σοκολάτα βοηθάει του ανθρώπους να ζήσουν περισσότερο! Μια μελέτη σε ηλικιωμένους ανθρώπους απέδειξε ότι αυτοί που έτρωγαν σοκολάτα έζησαν ένα χρόνο περισσότερο από αυτούς που δεν έτρωγαν. 
Αλλά μια μελέτη του Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανίας , η οποία εξέτασε τους εθισμένους στην σοκολάτα, βρήκε ότι έντονη επιθυμία μπορεί να μην βρίσκεται στα συστατικά, αλλά στην υφή που δημιουργεί η σοκολάτα που λιώνει στο στόμα. Τα άτομα που συμμετείχαν στην μελέτη φάνηκε να προτιμούν μπάρες σοκολάτας, ακόμα και λευκές μπάρες οι οποίες στην πραγματικότητα δεν περιείχαν καθόλου σοκολάτα, από τις κάψουλες με σκόνη κακάο που είναι πλήρες από τα ενεργά συστατικά της σοκολάτας. 
Συμπερασματικά: Η σοκολάτα μπορεί να έχει το περιτύλιγμα του αμαρτωλού φαγητού, από την άλλη όμως – όπως πάντα – η εγκράτεια μπορεί να είναι το κλειδί. Αν απλά πρέπει να υποκύψετε, δείτε μερικές συμβουλές για να ελέγξετε την κατανάλωση σοκολάτας. 
· Προτιμήστε μαύρη σοκολάτα αντί για σοκολάτα γάλακτος. Μελέτες βασισμένες στην μαύρη σοκολάτα απέδειξαν πλεονεκτήματα τα οποία δεν υπάρχουν στην σοκολάτα γάλακτος. 
· Παντρέψτε τη σοκολάτα σας με πλούσιες τροφές σε θρεπτικά 
στοιχεία, όπως σοκολάτα καλυμμένη με φράουλα, φέτες μήλου ή μπανάνας. Προσθέστε μερικά σοκολατένια τσιπς στο μείγμα σας με τα αποξηραμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς. Δοκιμάστε ένα δροσιστικό ποτήρι από σοκολατούχο γάλα ή σόγιας. 
· Αγοράστε μικρότερου μεγέθους μπάρες σοκολάτας ή παγωτό με λιωμένη σοκολάτα εφόσον μελέτες αποδεικνύουν ότι έχουμε την τάση να τρώμε όλη την ποσότητα που διαθέτουμε. 
· Παραγγείλατε φρούτα για επιδόρπιο με ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας στο πλάι. 
· Γευτείτε, μην μασάτε την σοκολάτα σας. Καθίστε, πάρτε τον χρόνο σας και εστιάστε στην γεύση στο στόμα σας. Απολαύστε το καθ' όλη την διάρκεια του. Εάν την καταναλώνετε καθώς οδηγείτε, βλέπετε τηλεόραση, ή μιλάτε στο τηλέφωνο, το πιο πιθανό είναι ότι θα καταναλώσετε μεγαλύτερη ποσότητα. 
· Ενδώστε στον πειρασμό για σοκολάτα! Έχετε προσπαθήσει να αποφύγετε τον πειρασμό τρώγοντας κάτι άλλο; Συνήθως καταλήγετε να τρώτε περισσότερο φαγητό, και τελικά παραδίνεστε στην αρχική επιθυμία. Σώστε τον εαυτό σας από τις θερμίδες και την αγωνία! Μια μικρή μερίδα σοκολάτας μπορεί να είναι ότι χρειάζεστε για ικανοποίηση! 
Πηγή:http://e-diatrofi.org/ 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου