About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Το 2014 θα είναι η χρονιά της Γης για τη NASA

Από τις μαθήτριες του ΣΤ 2 Σοφία Λ. και Μιχαέλα Β.

Μπορεί η NASA να έχει μακροπρόθεσμα σχέδια για να στείλει ανθρώπους στον πλανήτη Άρη, αλλά φέτος η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ στρέφει τα μάτια της αποκλειστικά στη Γη με πέντε προγραμματισμένες αποστολές που θα φωτίσουν τις συνθήκες στον πλανήτη μας.
«Παρότι η NASA προετοιμάζεται για τις μελλοντικές αποστολές προς έναν αστεροειδή και τον Άρη, επικεντρωνόμαστε στη Γη τώρα», δήλωσε ο διοικητής της NASA Τσαρλς Μπόλντεν. «Με πέντε νέες αποστολές που έχουν οριστεί να ξεκινήσουν το 2014 , αυτό θα είναι πραγματικά ένα διαμορφωμένο έτος της Γης, και η εστίαση στον πλανήτη μας θα φέρει σημαντικές διαφορές στις ζωές των ανθρώπων ανά τον κόσμο μας» συμπλήρωσε.
Η πρώτη αποστολή , αναμένεται να ξεκινήσει στις 27 Φεβρουαρίου από την Ιαπωνία ως ένα κοινό πρόγραμμα με την Ιαπωνική Αεροδιαστημική Υπηρεσία (JAXA). Θα μελετήσει τις παγκόσμιες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις, όπως ανέφερε η NASA την Τετάρτη. Τον Ιούλιο, ο δορυφόρος Carbon Observatory -2 θα αρχίσει τη μέτρηση των επιπέδων του διοξειδίου του άνθρακα σε μια προσπάθεια να κατανοήσει η NASA καλύτερα το φαινόμενο του θερμοκηπίου που συμβάλλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Ο δορυφόρος Carbon Observatory -2 λειτουργεί σε αντικατάσταση ενός παρόμοιου δορυφόρου που καταστράφηκε κατά την εκτόξευση του το 2009.
Τον Νοέμβριο, η NASA σχεδιάζει να ξεκινήσει την μέτρηση υγρασίας του εδάφους και τα επίπεδα του νερού στο έδαφος. Τα δεδομένα αυτά αναμένεται να βοηθήσουν στις αποφάσεις διαχείρισης των υδάτινων πόρων, στις προβλέψεις για την ανάπτυξη των φυτών και της γεωργικής παραγωγικότητας, καθώς και των πλημμύρων και της ξηρασίας, λένε οι επιστήμονες. Μετά το καλοκαίρι αναμένονται και οι άλλες δυο αποστολές της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας. 
Mακάρι και η Ελλάδα να πάει κάποτε σε τέτοια αποστολή!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου