About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Φυσικά αντιβιοτικά

Από τις μαθήτριες του ΣΤ1, Δανάη Μ. και Εμμανουέλα Σ.
Βαρεθήκατε να περνάτε το μεγαλύτερο μέρος του χειμώνα «παρέα» με κάποια ίωση; Φέτος πάρτε τα μέτρα σας με τα φυσικά αντιβιοτικά που σας προτείνουμε, τα οποία θα σας βοηθήσουν να προλάβετε το κρυολόγημα ή ακόμη και να το αντιμετωπίσετε! 
1.Το σκόρδο είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία λοιμώξεων από τις ημέρες των αρχαίων Αιγυπτίων. Σύμφωνα με σύγχρονες έρευνες το σκόρδο προστατεύει από το κρυολόγημα. Η εξήγηση που δίνουν οι ειδικοί για την προστατευτική δράση του εναντίον του κρυολογήματος είναι ότι το βασικό συστατικό του, η αλλισίνη, δεσμεύει ένζυμα που παίζουν σημαντικό ρόλο στις βακτηριακές και στις ιογενείς λοιμώξεις.

2.Η εχινάκεια είναι γνωστή σε όλους για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και την πρόληψη του κρυολογήματος. Επίσης δρα και θεραπευτικά καθώς μειώνει την ένταση των συμπτωμάτων. Αν κολλήσατε γρίπη ή κρυολόγημα μόλις διαπιστώσετε τα πρώτα συμπτώματα, μπορείτε να λαμβάνετε ανά έξι ώρες μισό κουταλάκι βάμμα εχινάκειας, αφού συμβουλευτείτε γιατρό. Ακόμη μπορείτε να τρίψετε λίγο τζίντζερ και βάλτε το σε ένα ποτηράκι μαζί με σκόνη γλυκόρριζας και λίγο μέλι. 
Η βιταμίνη C διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα ενεργοποιώντας τα ουδετερόφιλα, που είναι λευκά αιμοσφαίρια χρήσιμα στη μάχη κατά των λοιμώξεων. Φαίνεται επίσης ότι αυξάνει την παραγωγή των λεμφοκυττάρων, που ευθύνονται για την παραγωγή αντισωμάτων. 

3.Ακόμη σύμφωνα με έρευνες η βιταμίνη C αυξάνει την παραγωγή ιντερφερόνης, ουσία που είναι χρήσιμη στην άμυνα του οργανισμού κατά των ιών και παράγεται από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού. 
Ο Ψευδάργυρος βοηθάει στην πρόληψη του κρυολογήματος, χάρη στην ιδιότητά του να αυξάνει τα Τ-λεμφοκύτταρα. Ο ψευδάργυρος βρίσκεται στα στρείδια και στα μύδια, στο κόκκινο κρέας, τα πουλερικά, τα φασόλια, τα καρύδια και τα εμπλουτισμένα δημητριακά. Η βιταμίνη C στα πορτοκάλια και τις πιπεριές. 

4.Κρεμμύδι – Πλούσιο σε φλαβονοειδή, διουρητικό, ασπίδα κατά του διαβήτη, μείωση χοληστερίνης, κατά κοινού κρυολογήματος και βήχα. 

5. Τζίντζερ – Για πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια, το τζίντζερ ήταν
ένα από τα κύρια συστατικά που χρησιμοποιούνται στην εναλλακτική ιατρική πρακτική, με αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριακή δράση. Η τακτική κατανάλωση τζίντζερ απομακρύνει την κόπωση, βοηθά την καλή κυκλοφορία , σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, βελτιώνει την καρδιακή υγεία, υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και λειτουργεί ως ένα εξαιρετικό παυσίπονο. 

6. Τούρμερικ ή κουρκουμάς – Το χρυσοκίτρινο μπαχαρικό είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό και αντισηπτικό, ευεργετικό για το συκώτι, την καρδιά και το πεπτικό σύστημα. 


7.Φρούτα – Με μεγάλες δόσεις βιταμίνης C έχουν μια φυσική ικανότητα να θεραπεύουν τα κρυολογήματα και να ενισχύουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού . 

8.Μέλι – Αποτελεσματικό φυσικό αντιβιοτικό, αντισηπτικό, αντιφλεγμονώδες και αντιβακτηριακό, αποτελεσματικό σε κρυολογήματα, στον βήχα αλλά και σε περιπτώσεις άσθματος. 

9.Πράσινο τσάι – Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά στοιχεία που υπάρχουν στο πράσινο τσάι ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπολεμούν τις λοιμώξεις που επιτίθενται στο σώμα. Το πράσινο τσάι καταπολεμά διάφορες μολύνσεις όπως Ε-coli και Streptococcus σε συνδυασμό με άλλα αντιβιοτικά.
 

10.Εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ – Φυσικό αντιμυκητιασικό, αντισηπτικό και αντιβιοτικό. Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύει την άμυνα του σώματος. 

11. Ριγανέλαιο – Το καλύτερο από όλα τα φυσικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με διάφορες μελέτες, με μεγάλη αποτελεσματικότητα κατά των λοιμώξεων, ανακούφιση τσιμπημάτων εντόμων, κατά των αλλεργιών, της ακμής, της ιγμορίτιδας, της βροχίτιδας και του κοινού κρυολογήματος. 

Η φύση μπορεί να μας παρέχει τα πάντα, για αυτό λοιπόν πρέπει να την προσέχουμε όσο περισσότερο μπορούμε!!! 

πηγές: news.pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου