About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Bama: Το χωριό της μακροζωίας!

Από τις μαθήτριες του ΣΤ1, Δανάη Μ. και Εμμανουέλα Σ.
Αναρωτιέστε γιατί κάποιοι άνθρωποι ζουν περισσότερο; Μήπως κατοικούν στο χωριό της μακροζωίας; Διαβάστε παρακάτω για το Bama: Το χωριό της μακροζωίας:
Περίπου 80 κάτοικοι ζουν σήμερα στο μικρό χωριό Bama στην επαρχία Guangxi της Κίνας, πολλοί από τους οποίους είναι υπεραιωνόβιοι όπως αναφέρεται σε άρθρο του Guardian. H περιοχή γνώρισε μεγάλη δημοσιότητα το χωριό προβάλεται ως… «Χωριό της Μακροζωίας». Χιλιάδες τουρίστες συρρέουν στην ευρύτερη περιοχή, ο αριθμός τους εκτιμάται ότι φτάνει τις 20.000 ετησίως, και μένουν για διάστημα μέχρι και μεγαλύτερο του ενός μήνα προσπαθώντας να εκμαιεύσουν συμβουλές μακροζωίας από τους παλαιότερους. Ο αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Γηριατρικής του νοσοκομείου του Πεκίνου, Yang Ze, ξεκίνησε μια έρευνα γύρω από τα «μυστικά του Bama» στα μέσα της δεκαετίας του ’90. 
Ένα από αυτά έχει να κάνει, σύμφωνα με τον ίδιο, με τη φυσική επιλογή. Η περιοχή είναι απομονωμένη και ορεινή. Τα παλαιότερα χρόνια χρειάζονταν τρεις ημέρες για να απομακρυνθεί κανείς από τους λόφους, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη η «ανάμιξη» με τον έξω κόσμο. Ζώντας σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, χωρίς εύκολη πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη, τα «δυνατά γονίδια» πέρασαν από γενιά σε γενιά… Ο τρόπος ζωής των κατοίκων έπαιξε επίσης ρόλο. Οι άνθρωποι εργάζονταν σκληρά στα χωράφια, ενώ η διατροφή τους αποτελούνταν από φαγητά μαγειρεμένα στον ατμό, όχι τηγανητά και ελάχιστο κρέας. Επιπλέον, οι ηλικιωμένοι δεν έμεναν σχεδόν ποτέ μόνοι. «Ήταν μαζί με συγγενείς. Δεν ένιωθαν μοναξιά και ήταν χαρούμενοι. Ήταν ήρεμοι, δεν είχαν ανταγωνισμό και ήταν πιο αισιόδοξοι» πρόσθεσε ο ίδιος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου