About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Σπανιότατο δελφίνι του ποταμού ανακαλύφθηκε στη Βραζιλία!!

Από τις μαθήτριες Αντονέτα Τ. και Χαρά Α.
Κάτι πολύ απίστευτο συνέβη ένα δελφίνι βρέθηκε σε μια λίμνη της Βραζιλίας.Διαβάστε το παρακάτω κείμενο!!!Tο πρώτο νέο είδος δελφινιών των ποταμών από το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, ανακάλυψαν επιστήμονες στη Βραζιλία .
Το δελφίνι του γλυκού νερού πήρε το όνομα του από τον ποταμό Araguaia όπου και εντοπίστηκε από τους βιολόγους ερευνητές.
Γράφοντας στο περιοδικό PLoS One, οι ερευνητές λένε ότι το δελφίνι Araguaia είναι μόλις το πέμπτο γνωστό είδος δελφινιού των ποταμών στον κόσμο. Αυτά τα δελφίνια έχουν μόνο μακρινή συγγένεια με θαλασσινά ξαδέλφια τους. Χαρακτηριστικό τους είναι το πολύ μακρύ ρύγχος που τα βοηθά να κυνηγήσουν και να πιάνουν τα ψάρια στη λάσπη, στον πυθμένα των ποταμών 
Σύμφωνα με την μελέτη, το Araguaia διαχωρίστηκε από τα άλλα Νότιο αμερικάνικα είδη του ποταμού πάνω από δύο εκατομμύρια χρόνια πριν. Οι επιστήμονες μάλιστα πιστεύουν ότι είναι ένα από τα 1.000 πλάσματα που ζουν στη λεκάνη του ποταμού Araguaia. 
Τα δελφίνια του ποταμού είναι από τα πιο σπάνια πλάσματα του κόσμου.
Σύμφωνα με την IUCN, υπάρχουν μόνο τέσσερα γνωστά είδη, και τα τρία από αυτά βρίσκονται στην Κόκκινη Λίστα, που σημαίνει ότι είναι είδη προς εξαφάνιση .
πηγή: news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου