About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Με ποιες τροφές πρέπει να εμπλουτίσετε φέτος τη διατροφή σας;

Από το μαθητή του ΣΤ1, Εμμανουήλ Α.
Σ' αυτό το κείμενο θα γνωρίσετε  τις τροφές, οι οποίες πρέπει να δοκιμαστούν τη νέα χρονιά που μας ήρθε. Μία διευθύνουσα των υπηρεσιών διατροφής μας προτείνει κάποιες τροφές οι οποίες είναι πολύ σημαντικές και μας προσφέρουν πολλά καλά. Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι αυτά διαβάστε το παρακάτω άρθρο.
Η Κρίστιν Κιρκπατρικ, διευθύνουσα των Υπηρεσιών Διατροφής και Ευεξίας του Ινστιτούτου Ευεξίας της Κλινικής Κλίβελαντ, των ΗΠΑ, κάθε Ιανουάριο προτείνει κάποιες τροφές που όλοι θα πρέπει να δοκιμάσουμε τη νέα χρονιά.
Οι προτάσεις της βασίζονται στις διατροφικές τάσεις, την διαθεσιμότητα των τροφίμων και φυσικά, την περιεκτικότητά τους σε θρεπτικές ουσίες.
Το 2013, σύμφωνα με την αμερικανίδα διατροφολόγο, ήταν μια καλή χρονικά για την διατροφή, καθώς το βάρος έπεσε στην επιστροφή των ανθρώπων σε πολύ βασικές αρχές της διαιτολογίας. Το 2014, προβλέπει ότι θα είναι η χρονιά που θα δοθεί έμφαση σε τοπικά διατροφικά κινήματα, την μαγειρική αντί των προμαγειρεμένων γευμάτων και την ποιότητα των θερμίδων έναντι της ποσότητας.
Δείτε λοιπόν ποιες τροφές προτείνει ως «must» για το 2014:
ΣΠΟΡΟΙ ΚΕΧΡΙΟΥ 
Οι σπόροι του κεχριού είναι πολύ θρεπτικοί και είναι κατάλληλοι για τη διατροφή του ανθρώπου. Το κεχρί είναι ένα σιτηρό που περιέχει αρκετές ποσότητες βιταμινών, πρωτεϊνών και ανόργανων αλάτων. Η περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες αλλά και η ποιότητά τους συγκρίνεται με τις πρωτεΐνες του σίτου και του καλαμποκιού. Ενα είδος κεχριού που λέγεται Eleusine coracana περιέχει υψηλή περιεκτικότητα στο αμινοξύ μεθιονίνη. Το κεχρί είναι ένα σιτηρό που δεν περιέχει γλουτένη.
ΦΑΚΕΣ ΜΠΕΛΟΥΓΚΑ 
Οι φακές μπελούγκα είναι εξαιρετικά νόστιμες, χαρακτηρίζονται ως το χαβιάρι της φακής και μια ιδιότητά τους είναι ότι χωνεύονται πιο εύκολα από τις κλασσικές φακές.
ΧΥΜΟΣ ΠΑΤΖΑΡΙΟΥ 
Αυτός είναι ο λεγόμενος και «μαγικός» χυμός. Είναι ένα ποτό που μπορεί να προστατεύσει από τα μολυσμένα κύτταρα που σχηματίζονται στο σώμα, ή και να περιορίσει την ανάπτυξη τους!
Αυτές είναι μερικές από τις τροφές που μας προτείνει η Κρίστιν Κιρκπατρικ για φέτος. Ας προσπαθήσουμε να τις συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας. 
Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου