About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Μία επίσκεψη στην Αθήνα

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Μαίρη Ε.
Με λένε Μαίρη και πριν μερικούς μήνες επισκέφτηκα την πόλη της Αθήνας, η οποία είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας. Η Αθήνα είναι μια πολύ μεγάλη πόλη η οποία έχει περίπου 5.000.000 κατοίκους και πολλά μέρη για να επισκεφτεί κάποιος. Στην Αθήνα υπάρχει η Ακρόπολη η οποία κτίστηκε το 3.500 π.Χ. και εκεί έμενε ο τοπικός άρχοντας με τους ευγενείς. Το 447 π.Χ. κτίστηκε ο ναός του Παρθενώνα από τον Ικτίνο και τον Καλλικράτη, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στην θεά Αθηνά. Την Ακρόπολη των Αθηνών την επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες διότι έχει ιδιαίτερη ιστορική αξία.
Εκεί κοντά βρίσκεται το νέο αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης το οποίο άνοιξε για το κοινό στις 21 Ιουνίου 2009. Ειναι ένα μεγάλο και υπερσύγχρονο κτήριο στο οποίο βρίσκονται πάνω από 4.000 αντικείμενα από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης σε 14.000 τετραγωνικά μέτρα. Έχει ιδιαίτερη αξία αυτό το μουσείο για την πόλη της Αθήνας και γενικά για την Ελλάδα διότι ελπίζουμε ότι θα μας επιστραφούν τα αρχαιολογικά μνημεία, τα οποία μέχρι και σήμερα βρίσκονται στην Αγγλία. Το μουσείο αυτό το επισκέπτονται επίσης εκατοντάδες κόσμος καθημερινά.
Στην Αθήνα επίσης βρίσκεται και το Παναθηναϊκό στάδιο στο οποίο το 1986 έγιναν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί αγώνες. Εγώ βέβαια δεν κατάφερα να επισκεφτώ αυτά τα τρία μέρη που σας περιέγραψα, όμως φτάνοντας στην Αθήνα με το αεροπλάνο γνώρισα το αεροδρόμιο των Αθηνών το οποίο είναι πολύ σύγχρονο και πολυτελές. Έχει πολλούς διάδρομους με κυλιόμενες
σκάλες για να μπορεί να μετακινείται ο κόσμος, έχει πολλά μαγαζιά και γραφεία και πολλά παρκαρισμένα αεροπλάνα. Επίσης γνώρισα και το μετρό της Αθηνάς το οποίο είναι γρήγορο και εξυπηρετικό για τους ανθρώπους αυτής της πόλης και έχει και πολύ ωραίους σταθμούς.
Εύχομαι την επόμενη φόρα που θα επισκεφτώ την πόλη της Αθήνας να καταφέρω να δω από κοντά αυτά τα τρία μέρη που σας περιέγραψα καθώς επίσης και κάποια άλλα όπως ο Λυκαβηττός,η πλατεία Συντάγματος και η λίμνη του Μαραθώνα που βρίσκεται λίγο έξω από την Αθήνα, στην οποία έγινε και η γνωστή μάχη του Μαραθώνα.
πηγή: Wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου