About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Εντοπίστηκε νερό στον πλανήτη Δήμητρα

Από τις μαθήτριες του ΣΤ1, Δανάη Μ. και Εμμανουέλα Σ.
Ως τώρα γνωρίζαμε ότι εκτός από τη Γη υπάρχει νερό στον δορυφόρο του Δία Ευρώπη και στον δορυφόρο του Πλούτωνα Εγκέλαδο. Αλλά εντοπίστηκε ότι υπάρχει νερό και στον πλανήτη-νάνο Δήμητρα. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε την εξέλιξη της επιστήμης.
Στοιχεία που επιβεβαιώνουν οριστικά την ύπαρξη νερού στον πλανήτη-νάνο Δήμητρα εντόπισαν επιστήμονες της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, οι οποίοι εντόπισαν πίδακες νερού σε δύο περιοχές του νανοπλανήτη, που κινείται μεταξύ Άρη και του Δία.
Η ανακάλυψη τοποθετεί τη Δήμητρα στην πολύ μικρή ομάδα «υδροφόρων» σωμάτων του ηλιακού μας συστήματος. Πέραν της Γης, νερό υποθέτουμε ότι υπάρχει στον δορυφόρο του Δία Ευρώπη, όπου πιστεύεται ότι υπάρχει ένας υπόγειος ωκεανός, και στον δορυφόρο του Πλούτωνα Εγκέλαδο.
Η επιβεβαίωση ύπαρξης νερού στη Δήμητρα έρχεται ένα περίπου χρόνο προτού το διαστημόπλοιο Dawn της NASA προσεδαφιστεί στο νανοπλανήτη, προκειμένου να διερευνήσει τα υδάτινα αποθέματα της «θεάς της Γεωργίας».
Η πηγή των υδάτινων πιδάκων παραμένει άγνωστη. Οι επιστήμονες εκτιμούν πως ίσως να υπάρχει ένα στρώμα πάγου κάτω από την επιφάνεια του πλανήτη, και όταν η θερμότητα του Ήλιου υπερθερμαίνει την επιφάνεια το νερό εκτοξεύεται μέσω ηφαιστείων πάγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου