About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Aσπίδα για τον εγκέφαλο οι φυτικές ίνες

Από τη μαθήτρια της ΣΤ2 τάξης Μαρία Ζ.

Λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από εγκεφαλικό επεισόδιο έχουν όσοι καταναλώνουν συχνά φυτικές ίνες.
Οι περισσότερες έρευνες κάνουν λόγο για τη σημασία τους σε ό,τι αφορά την καλή λειτουργία του εντέρου, όμως μια νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Stroke, έδειξε ότι η ύπαρξή τους στη διατροφή είναι τελικά πολύ πιο σημαντική.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Λιντς στη Βρετανία, οι οποίοι ανέλυσαν οκτώ παλαιότερες μελέτες που είχαν δημοσιευθεί από το 1990 έως το 2012 και είχαν θέμα τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου (ισχαιμικού και αιμορραγικού).
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα σε αυτόν και την κατανάλωση φυτικών ινών, καθώς αυξάνοντάς την κατά 7 γραμμάρια, ο κίνδυνος απομακρύνεται κατά 7%. Όπως αναφέρεται στην επιστημονική έκθεση, η συγκεκριμένη ποσότητα φυτικών ινών περιέχεται σε δύο μερίδες δημητριακών ή σε μια μερίδα ζυμαρικών.

Εξάλλου, οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων της «κακής» χοληστερόλης, προάγουν την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος και βοηθούν τον οργανισμό να έχει την αίσθηση του κορεσμού, ώστε να μην χρειάζεται να λάβει περισσότερες θερμίδες.
Όπως αναφέρει στην επιστημονική έκθεση η ερευνήτρια δρ Diane Threapleton, οι περισσότεροι καταναλωτές δεν λαμβάνουν την απαραίτητη ποσότητα φυτικών ινών, γι’ αυτό θα πρέπει να μάθουν την ολοένα και μεγαλύτερη σημασία που έχουν στη διατροφή και στην υγεία, ενώ οι ειδικοί από την πλευρά τους να τους βοηθήσουν να αυξήσουν την ποσότητα που καταναλώνουν καθημερινά.

Πηγή: enallaktikidrasi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου