About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Η ''Δωδέκατη νύχτα''... μια υπέροχη παράσταση στο σχολείο μας

Από την μαθήτρια του ΣΤ1, Ιωάννα Μ.
Η θεατρική ομάδα Σχήμα 7 ήρθε πρόσφατα στο σχολείο μας (23/1) και μας παρουσίασε μια από τις πιο δημοφιλείς κωμωδίες του Ουίλιαμ Σαίξπηρ την 12η νύχτα.
Ένας θίασος που χόρευε, τραγουδούσε και μας ταξίδεψε στην καλύτερη ερωτική κωμωδία καταστάσεων και παρεξηγήσεων!…
«Αν είναι η μουσική τροφή του έρωτα, μη σταματάτε!» Έτσι αρχίζει η Δωδέκατη Νύχτα, δείχνοντας ότι η αγάπη έχει μεγάλη σημασία σ’ αυτό το έργο.
Από την έναρξη της παράστασης μας κέρδισε το ενδιαφέρον με την πλοκή του που σε κάποια σημεία είχε αγωνία ενώ σε άλλα πολύ πλάκα. Οι ηθοποιοί έπαιζαν πολύ ωραία. Φορούσαν εκπληκτικά κοστούμια, σε έντονα χρώματα και σχέδια. Τα σκηνικά ήταν εξαιρετικά, υπερθεαματικά θα έλεγα για το χώρο του σχολείου μας. Την παράσταση συνόδευε η πολύ πολύ ωραία μουσική που σε μάγευε. 
Διαβάστε παρακάτω λίγα λόγια για το έργο…
Τα γεγονότα συμβαίνουν τη δωδέκατη νύχτα του Δεκεμβρίου. Δυο αδέλφια, ο Σεβαστιανός και η Βιόλα χωριστήκαν σε ένα ναυάγιο. Η Βιόλα νόμιζε ότι ο αδελφός της είχε πεθάνει, ενώ εκείνος ήταν ζωντανός. Έφτασε σε ένα νησί, εκεί γνώρισε το βασιλιά Ορσίνο. Ντύθηκε αγόρι, με το όνομα Σεζάριο, για να μπει στις υπηρεσίες του βασιλιά. Έπειτα ο Βασιλιάς Ορσίνο έστειλε τη Βιόλα - Σεζάριο στην Ολίβια, την οποία αγαπούσε και ήθελε να κατακτήσει την καρδιά της να την πείσει για τα αισθήματα του. Η Ολίβια όμως ήταν δυστυχισμένη για το χαμό του πατέρα της και του αδελφού της. Η Βιόλα – Σεζάριο, μετά από πολλές προσπάθειες κέρδισε την εμπιστοσύνη της, με αποτέλεσμα η Ολίβια να την ερωτευτεί.
Η υπηρέτρια της Ολίβια, η Μαρία μαζί με το θείο της Βιόλας
έστησαν μια φάρσα στον υπηρέτη Μαλβόλιο: άφησαν στο δρόμο ένα ερωτικό γράμμα το οποίο βρήκε ο Μαλβόλιο και νόμιζε ότι το είχε γράψει η Ολίβια. Έτσι μπροστά στην Ολίβια νομίζοντας ότι τον αγαπούσε αντέδρασε περίεργα και η Ολίβια πίστεψε ότι είχε τρελαθεί, γι’ αυτό τον έκλεισε σε ένα σκοτεινό μπουντρούμι. Αργότερα όταν ο Μαλβόλιο μαθαίνει την αλήθεια, νευριασμένος πια υπόσχεται να εκδικηθεί. 
Μια μέρα εμφανίστηκε ξαφνικά ο Σεβαστιανός στο νησί. Ο υπηρέτης νομίζοντας ότι είναι η Βιόλα τον φέρνει στην Ολίβια . Εκείνη πίστεψε ότι ήταν η Βιόλα - Σεζάριο και του ζήτησε να παντρευτούν. Μετά από λίγο, επισκέπτονται ο Ορσίνο και η Βιόλα την Ολίβια. Εκεί τα δυο αδέλφια συναντιούνται, όλοι βλέπουν την ομοιότητά τους και αποκαλύπτεται η αλήθεια. Στο τέλος η Βιόλα παντρεύτηκε τον Ορσίνο και ο Σεβαστιανός την Ολίβια και το έργο κλείνει χαρούμενα.
Σας το συστήνουμε να το δείτε...!!!

1 σχόλιο: