About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Ο Τιτανικός των αιθέρων

Από το μαθητή του ΣΤ1, Μάνο Ζ.
Εμπνεόμενος από το μέγεθος, την τεχνολογία και τις ανέσεις του Τιτανικού (με τα μέτρα της εποχή του πάντοτε) ένας Ισπανός σχεδιαστής οραματίστηκε ένα αεροσκάφος αντίστοιχων (αλλά σύγχρονων) δυνατοτήτων με το θρυλικό πλοίο. Το σκάφος αυτό θα μπορεί να μεταφέρει 755 επιβάτες και θα είναι ένα τεχνολογικό θαύμα αφού ανάμεσα στα άλλα θα διαθέτει φτερά που θα αυτοεπιδιορθώνονται.
Ο Όσκαρ Μπινιάλς που ζει στη Βαρκελώνη σχεδίασε ένα πραγματικά εντυπωσιακό αεροσκάφος που το ονόμασε AWWA Sky Whale. Το σκάφος, που μοιάζει περισσότερο με διαστημόπλοιο, είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος από ένα Airbus A380. Το άνοιγμα των φτερών του φτάνει τα 88 μέτρα. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό κοινό με εκείνο του Τιτανικού είναι ότι ο Μπινιάλς σχεδίασε ξεχωριστά μεταξύ τους καταστρώματα επιβατών ανάλογα με τη «θέση» τους.
Όπως και ο Τιτανικός το Dky Whale διαθέτει τριών ειδών «θέσεις», τη «τουριστική», τη business και την «πρώτη» θέση. Τα παράθυρα και οι οθόνες του σκάφους θα ενσωματώνουν
τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας και θα λειτουργούν ως συστήματα ψυχαγωγίας για τους επιβάτες. Όλοι ανεξαιρέτως οι επιβάτες θα διαθέτουν είτε παράθυρο είτε οθόνη virtual reality. Η τιμή του εισιτηρίου για ένα ταξίδι με το Sky Whale δεν θα είναι απαγορευτική αφού ο μεγάλος αριθμός επιβατών θα συμπιέζει το κόστος.
Εκτός από τις ανέσεις ο Μπινιάλς έδωσε μεγάλη σημασία τόσο στην αυτονομία του σκάφους όσο και την ασφάλειά του. Το αεροπλάνο είναι σχεδιασμένο ώστε να περιορίζει στο ελάχιστο δυνατό την αντίσταση του αέρα και την κατανάλωση των καυσίμων. Επιπλέον η δεξαμενή των καυσίμων είναι αποσπώμενη έτσι ώστε, σε περίπτωση που υπάρξει οποιοσδήποτε κίνδυνος ή περίπτωση αναγκαστικής προσγείωσης, η δεξαμενή να… εγκαταλείπει το σκάφος και να μειώνεται ο κίνδυνος για τους επιβάτες από πιθανή έκρηξη. Ο Ισπανός σχεδιαστής ευελπιστεί ότι κάποια εταιρεία θα ενδιαφερθεί για τα σχέδιά του και εμείς ελπίζουμε ότι το σκάφος αν τελικά κατασκευαστεί δεν θα έχει την τύχη του... θαλάσσιου προόγονου του.

Πραγματικά πολύ εντυπωσιακό! Να μπορούσα να το δώ από κοντά...
πηγή: http://www.scienceandtechnology.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου