About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Η τέχνη της γλυπτικής πάνω σε φρούτα και σε λαχανικά

Από τις μαθήτριες του ΣΤ1, Δανάη Μ. και Εμμανουέλα Σ.
Είναι συνηθισμένο να βλέπουμε έργα τέχνης από διάφορα υλικά όπως μέταλλο, γυαλί, ξύλο κ.λ.π άλλα όχι από φρούτα και λαχανικά. Διαβάστε παρακάτω για την τέχνη της γλυπτικής πάνω σε φρούτα και λαχανικά και δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες. Είναι σίγουρο ότι θα σας αρέσουν!!!
Η παλιά τέχνη της γλυπτικής πάνω σε φρούτα και σε λαχανικά έχει τις ρίζες της στην Ταϊλάνδη. Χρησιμοποιούνταν για να δημιουργηθούν δώρα για πολύ ειδικές περιπτώσεις. Δώρα σε θρησκευτικούς ηγέτες, γάμους αλλά και ειδικές εκδηλώσεις. Σπάνια ως δημιουργία ενός δώρου που θα απευθύνεται σε άλλους ανθρώπους. 
Υπάρχουν δύο κατηγορίες φρούτων και λαχανικών από τα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε γλυπτά.
Η πρώτη κατηγορία αφορά τα «σκληρά» φρούτα. Πάνω σε αυτά οι λεπτομέρειες φαίνονται περισσότερο. Γλυπτά ενός ζώου, λουλουδιών αλλά και άλλα πιο πολύπλοκα σχέδια μπορούν να γίνουν μόνο πάνω σε σκληρά φρούτα. 
Η δεύτερη κατηγορία είναι για τα σχέδια που δεν χρειάζονται πολλές λεπτομέρειες. Πάνω σε κόκκινα φρούτα, μπανάνες και παπάγια είναι πιο δύσκολο να δημιουργήσετε περίπλοκα σχέδια, επειδή συνήθως χάνουν την υγρασία και καταστρέφονται. Έτσι, ο καλλιτέχνης πρέπει να εργαστεί γρήγορα για να υπάρξει αποτέλεσμα. Ειδικά τα μούρα χρειάζονται εξειδικευμένο καλλιτέχνη. 
Αν νομίζετε ότι χρειάζεστε ειδικά εργαλεία για να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε και το δικό σας γλυπτό πάνω σε φρούτα ή σε λαχανικά σκεφτείτε το εξής: Οι καλλιτέχνες στην Ταϊλάνδη μόνο με ένα κοφτερό μαχαίρι κουζίνας έφτιαξαν όσα θα δείτε στην συνέχεια..








1 σχόλιο: