About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Το γκολφ

Από τις μαθήτριες του ΣΤ1, Δανάη Μ., και Εμμανουέλα Σ. 
Το γκολφ είναι παιχνίδι ολλανδικής καταγωγής (όπου παιζόταν με την ονομασία κολφ) με μεγάλη διάδοση κυρίως στην Αγγλία και την Αμερική. Θεωρείται παιχνίδι της αριστοκρατίας περισσότερο κι από το τένις, επειδή αφενός απαιτεί πολύ χρόνο και αφετέρου τόσο ο εξοπλισμός για το παιχνίδι όσο και η διαμόρφωση των χώρων που αυτό διεξάγεται είναι αρκετά δαπανηρά.
Είναι ένα από τα αθλήματα, που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται ραγδαία στην Ελλάδα και αποκτούν ολοένα και περισσότερους φίλους. Το κλίμα της Ελλάδας επιτρέπει την άσκηση του αθλήματος κατά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, ενώ τα γήπεδα είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα, επιτρέποντας στους φίλους του γκολφ να συνδυάζουν τις διακοπές τους με το αγαπημένο τους σπορ.
Σήμερα, σε όλη τη χώρα λειτουργούν εφτά γήπεδα γκολφ διεθνών προδιαγραφών (18 οπών), που βρίσκονται στην Αθήνα (Γλυφάδα), την Κέρκυρα, τη Ρόδο, τη Χαλκιδική, τη Χερσόνησο Κρήτης και την Μεσσηνία, καθώς και ένα γήπεδο 9 οπών στην Ελούντα Κρήτης, στα οποία εξασκούνται συστηματικά περισσότεροι από 1.300 παίκτες
Με μια ιστορία πέντε σχεδόν αιώνων, το γκολφ έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους –όσο και ορκισμένους εχθρούς– σε όλο τον κόσμο. Χαρακτηρισμένο ”ελιτίστικο” άθλημα και επικριμένο για την οικολογική καταστροφή που προκαλούν οι εγκαταστάσεις του, έχει αποτελέσει αντικείμενο διένεξης, κυρίως στις υπό ανάπτυξη χώρες που αποφασίζουν να επενδύσουν στο άθλημα για να ενισχύσουν τον τουρισμό τους.Παρ’ όλα αυτά, το γκολφ διατηρεί τους οπαδούς του, καθώς αποτελεί ένα ενδιαφέρον σπορ, το οποίο προσφέρει ήπια άσκηση, παίζεται σε ειδυλλιακό περιβάλλον και αποτελεί την ιδανική λύση για όσους θέλουν να συνδυάσουν ένα ευχάριστο διάλειμμα από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας με την ψυχαγωγία και τη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης.
Το γκολφ είναι ένα πολύ ωραίο αθλήμα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου