από τους μαθητές του ΣΤ3, Θεοδώρα Μ., Αντώνη Α., Ελπίδα Λ., Σωκράτη Δ., Χαρίκλεια Κ., Μιχάλη Σ.
Συστατικά
· 500 γρ. μανιτάρια άγρια ή πλευρώτους
· 300 γρ. βολβοί μικροί
· 300 γρ. γογγύλια
· 1/2 ματσ. κάρδαμο
· 1 κ. γλυκού θυμάρι
· λίγο ρίγανη
· 80 ml. ελαιόλαδο
· 250 ml. κρασί κόκκινο
· 50 ml. ξύδι
· 50 ml. μέλι θυμαρίσιο
· αλάτι χοντρό
Προετοιμασία:
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε τους βολβούς και τους βράζουμε δύο φορές σε νερό με μισό ποτήρι κρασί. Μόλις μαλακώσουν τους αποσύρουμε.
Ξεφλουδίζουμε τα γογγύλια και τα βράζουμε σε αλατισμένο κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε μέσα στο υπόλοιπο κρασί, μαζί με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Εν συνεχεία τα ψήνουμε σε λαδωμένη σχάρα ή στο φούρνο σε δυνατή φωτιά για 20 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε το κάρδαμο.
Σε ένα ανάλογο σκεύος βάζουμε τα μανιτάρια, τους βολβούς, το κάρδαμο και τα γογγύλια.
Ετοιμάζουμε το λαδόξιδο, ανακατεύοντας καλά μέσα σε ένα μπολ, λάδι, ξύδι, μέλι, αλάτι, πιπέρι και ομογενοποιούμε με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής.
Περιχύνουμε πάνω από τη σαλάτα, δοκιμάζουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη...
Πηγή: http://www.thefoodproject.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου