από τους μαθητές του ΣΤ3, Μάριο Μ., Ηλιάνα Α., Ευγενία Μ.,Ελένη Κ., Παύλο Κ., Βιργινία Στ.
Συστατικά
· 8 φιλέτα βακαλάου
· 1 πράσο (το λευκό)
· ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
· αλάτι, πιπέρι
· αλεύρι
· 3 κ. σούπας πετιμέζι
· 2 κ. σούπας ξίδι
· 2 κ. σούπας κρασί κόκκινο
· 2-3 κλων. άνιθο
Εκτέλεση:
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια, μήκους 3 εκατοστών το πράσο. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το πράσο.
Αλατοπιπερώνουμε το βακαλάο και τον αλευρώνουμε καλά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και τηγανίζουμε τα φιλέτα του βακαλάου (δύο κάθε φορά), απ΄όλες τις πλευρές. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Πετάμε το μισό λάδι από το τηγάνι και σωτάρουμε τα πράσα. Μόλις πάρουν χρώμα σβήνουμε με το ξίδι και κατόπιν με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον άνηθο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το πετιμέζι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να μελώσει η σάλτσα μας.
Ξαναβάζουμε στο τηγάνι τα φιλέτα για να πάρουν γεύση και σερβίρουμε με ρύζι, λαχανικά ή πατάτες τηγανιτές.
Καλή σας όρεξη…
Πηγή: http://www.thefoodproject.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου