About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Σφοδρή χιονοθύελλα πλήττει τις βορειοανατολικές Η.Π.Α.

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Μαρία Α.
Περίπου 3.000 πτήσεις ματαιώθηκαν την Πέμπτη στις ΗΠΑ και καθυστερήσεις σημειώθηκαν σε άλλες 7.000 λόγω της χιονοθύελλας που πλήττει το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, συνοδευόμενη από ανέμους και θερμοκρασίες που αναμένεται να πέσουν απόψε στη Νέα Υόρκη στους 13 βαθμούς υπό το μηδέν.
Οι κυβερνήτες της Νέας Υόρκης και του Νιού Τζέρζι κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κάλεσαν τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους. Προειδοποίηση για χιονοθύελλα με ισχύ ως σήμερα το μεσημέρι εκδόθηκε και στις Πολιτείες της Πενσιλβάνιας και σ’ ένα τμήμα της Νέας Αγγλίας.
Η πρώτη μεγάλη χειμερινή καταιγίδα του 2014 έφερε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και δυνατούς ανέμους από την κάτω Κοιλάδα του Μισισίπι ως την ακτή του Ατλαντικού, με τμήματα της Νέας Αγγλίας, της Βοστώνης περιλαμβανομένης, να ετοιμάζονται σήμερα το πρωί για 36 εκατοστά χιόνι .
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο Κουόμο και ο κυβερνήτης του Νιού Τζέρζι Κρις Κρίστι έδωσαν εντολή να μην προσέλθει σήμερα στις εργασίες του το μη απαραίτητο προσωπικό των υπηρεσιών των Πολιτειών τους λέγοντας πως περιμένουν ότι η κακοκαιρία θα επιδεινωθεί αργά το βράδυ της Πέμπτης και νωρίς το πρωί της Παρασκευής. Η Πολιτεία του Νιού Τζέρζι ανακοίνωσε πως τα δημόσια σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά στο Χόμποκεν και το Τζέρζι Σίτι. 
Η χιονοθύελλα που πλήττει τη Νέα Υόρκη είναι η πρώτη μεγάλη πρόκληση για το νέο δήμαρχο της πόλης, τον Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα την Τετάρτη. «Είμαστε έτοιμοι», δήλωσε χθες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και κάλεσε τους Νεοϋορκέζους να επιστρέψουν νωρίς στα σπίτια τους και να μην βγουν το βράδυ της Πέμπτης. 
πηγή:ΜΑΚΕΛΙΟ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου