About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Πώς υποδέχτηκαν το 2014 σε ολόκληρο τον κόσμο

Από τις μαθήτριες του ΣΤ1, Δανάη Μ. και Εμμανουέλα Σ.
Αθήνα - Ακρόπολη
Το 2014 έφτασε. Σας ευχόμαστε ευτυχισμένο το νέο έτος!!! Για να δούμε πως υποδέχτηκαν το νέο έτος μερικές χώρες. Διαβάστε παρακάτω:
Από το Σίδνεϊ έως το Ντουμπάι, ο κόσμος υποδέχθηκε το 2014 με πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις και φαντασμαγορικές επιδείξεις πυροτεχνημάτων. 
Πρώτη υποδέχθηκε το 2014 η Νέα Ζηλανδία, τη σκυτάλη πήρε το Σίδνεϊ στην Αυστραλία, ενώ οι τελευταίοι εορτασμοί, λόγω της διαφοράς ώρας, έγιναν στην αμερικανική ήπειρο. 
Αθήνα 
Με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα υποδέχθηκε και η Αθήνα το 2014, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Θησείο. Ο ουρανός πάνω από την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα φωτίστηκε, ο Δήμαρχος Αθηναίων ευχήθηκε καλή χρονιά στους πολίτες και την σκυτάλη πήραν οι καλλιτέχνες που καλωσόρισαν με μουσική το νέο έτος.
Νέα Υόρκη
Στη ΝέαΥόρκη, περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι εκτιμάται ότι πλημμύρισαν την Times Square προκειμένου να συμμετάσχουν στο υπαίθριο πάρτι με πρωταγωνίστρια την τραγουδίστρια Μάιλι Σάιρους. Την έλευση του 2014 σήμανε η πτώση της πολύχρωμης κρυστάλλινης μπάλας των 5,5 κιλών. 
Ωστόσο, στο Μπραστάουν, στα βουνά της Βόρειας Καρολίνα η μπάλα της Πρωτοχρονιάς δεν ήταν είναι κρυστάλλινη. Τα μεσάνυχτα οι συμμετέχοντες στους εορτασμούς θα έχουν την ευκαιρία να δουν την 20η Πρωτοχρονιάτικη «Πτώση του Οπόσουμ», του γνωστού θηλαστικού από την Αυστραλία, κατά την οποία ένα αιχμάλωτο οπόσουμ τοποθετείται σε κουτί από πλεξιγκλάς προς τέρψη των θεατών.
Σίδνεϊ
Στο Σίδνει επτά τόνοι εκρηκτικών φώτισαν τον ουρανό της πόλης, σχηματίζοντας τεράστια πολύχρωμα μπουκέτα, εκ των οποίων ορισμένα εκτοξεύθηκαν από τη διάσημη όπερά του για πρώτη φορά εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια.
Μελβούρνη
Λαμπρή ήταν η υποδοχή του νέου έτους και στη Μελβούρνη , όπου πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις.
Ανταρκτική
Η Ανταρκτική ήταν επίσης από τις πρώτες περιοχές που υποδέχτηκαν το 2014. Οι επιβάτες και το πλήρωμα του ρωσικού ερευνητικού πλοίου που έχει εγκλωβιστεί εδώ και μια εβδομάδα στον πάγο γιόρτασαν την έλευση του νέου χρόνου τραγουδώντας έναν ύμνο που συνέθεσαν με την ευκαιρία αυτή.
Λονδίνο
Λονδίνο
Το Λονδίνο γιόρτασε την έλευση του νέους έτους «ψεκάζοντας» το συγκεντρωμένο πλήθος με μια… φρουτένια βροχή. Οι διοργανωτές έριξαν από τον ουρανό κομφετί με γεύση μπανάνα (τα οποία μπορεί κανείς να καταναλώσει) και βροχή με άρωμα φράουλα, ενώ τα πυροτεχνήματα πάνω από τον ποταμό Τάμεση φώτισαν το Μπιγκ Μπεν και άλλα μνημεία.
Γερμανία
Βερολίνο
Η Γερμανία καλωσόρισε το 2014 σε μία από τις μεγαλύτερες εορταστικές εκδηλώσεις της πρωτοχρονιάς στο Βερολίνο. 
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έκαναν ρεβεγιόν γύρω από την εμβληματική Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο παρακολουθώντας μεγάλη συναυλία με αποκορύφωμα τα παραδοσιακά πυροτεχνήματα να στολίζουν το ουρανό της πόλης.Επισκέπτες από όλο τον κόσμο, που επισκέφτηκαν το Βερολίνο εν όψει των πρωτοχρονιάτικων εορτασμών, ξεχύθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας φορώντας αστεία τεχνητά αυτιά και λαμπερά ψηλά καπέλα.
Κίεβο
Στο Κίεβο , 200.000 αντικυβερνητικοί διαδηλωτές υποδέχτηκαν τη νέα χρονιά τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο στην πλατεία Μαϊντάν στο οχυρωμένο κέντρο της πρωτεύουσας, το οποίο έχουν καταλάβει εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα μετά τη μεταστροφή της ουκρανικής κυβέρνησης, προς όφελος της Ρωσίας, στο θέμα της προσέγγισης με την ΕΕ.
Ρίο
Στο Ρίο 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι, εκ των οποίων το ένα τρίτο τουρίστες, γιόρτασαν στην παραλία της Κοπακαμπάνα, με πυροτεχνήματα και υπαίθριες συναυλίες.
Ρώμη
Στη Ρώμη , μεγάλη συναυλία με Ιταλούς τραγουδιστές και ντι τζέι πραγματοποιήθηκε στο Σίρκο Μάσιμο, μετά την ομιλία του δημάρχου Ινιάτσιο Μαρίνο που υποσχέθηκε ότι το "2014 θα είναι μια χρονιά ανάκαμψης".
Βενετία 
Στη Βενετία χιλιάδες γλεντζέδες, ντυμένοι στα λευκά, είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Σαν Μάρκο για να γιορτάσουν με συναυλίες και πυροτεχνήματα την έλευση του 2014.
Χονγκ Κονγκ
Χονγκ Κονγκ
Στο Χονγκ Κονγκ οι ουρανοξύστες φωταγωγήθηκαν από πυροτεχνήματα τα οποία εκτοξεύονταν από τις φορτηγίδες που είχαν λάβει θέση κατά μήκος ενός χλμ. ανοικτά του λιμανιού Βικτόρια, ανάμεσα στο νησί του Χονγκ Κονγκ και στο Κοουλούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου