About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Λαμπραντόρ - Labrador Retriever

από τον μαθητή του ΣΤ3, Μιχάλη Σ.  

  Το Λαμπραντόρ, το σκυλί θαύμα. Και τι δεν κάνει! Κολυμπάει, χρησιμοποιείται σαν κυνηγετικός σκύλος, σώζει ανθρώπους, βοηθάει την αστυνομία και τους διασώστες ανθρώπων, βοηθάει τυφλούς, αγαπάει και προστατεύει τα παιδιά και άλλα πολλά. Ιδανικό σκυλί για όλους.
  Είναι ένα πολύ εργατικό σκυλί πάντα πρόθυμο και χαρούμενο.Τα πρώτα τρία χρόνια της ζωής του μπορεί να είναι κουτάβι που σημαίνει ενέργεια και διάθεση για παιχνίδι κάθε λεπτό. Το δαγκωμά του είναι βελούδινο τόσο που μπορεί να μεταφέρει ένα αυγό χωρίς να το σπάσει.
  Εκπαιδεύονται εύκολα αλλά κρατάνε και την ανεξαρτησία της σκέψης τους που μερικές φορές μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμη. Ένα περιστατικό θα πω για την αλήθεια των παραπάνω λεχθέντων. Ο Endal, ένα λαμπραντόρ, το οποίο κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης ανάγκης του 2001 έβαλε ένα αναίσθητο άνθρωπο σε ασφαλές σημείο, πήρε το κινητό του τηλέφωνο κάτω από το αυτοκίνητο, του έριξε μια κουβέρτα πάνω του και γαύγιζε σε κοντινά κτίρια για βοήθεια. Αφού δεν τον κατάλαβαν έτρεξε στη συνέχεια σε ένα κοντινό ξενοδοχείο για να ζητήσει βοήθεια, όπου επιτέλους κατάλαβαν τι ήθελε το σκυλί, το ακολούθησαν και ο άνθρωπος σώθηκε. Τι άλλο να πούμε για αυτά τα σκυλιά; Μόνο ότι είναι διαμάντια!
Αποτέλεσμα εικόνας για Labrador Retriever
  Στις αρχές του 18ου αιώνα οι Ευρωπαίοι μετανάστες ψαράδες που αλίευαν στα κρύα νερά της Νέας Γης, χρησιμοποιούσαν σαν βοηθούς αυτά τα σκυλιά που είχαν την ικανότητα να επαναφέρουν τα ψάρια που είχαν πέσει από τις βάρκες και να τραβούν στην ακτή τα δίκτυα των ψαράδων. Είναι ο σκύλος του ψαρά! Πάντα ψαρεύει, λίγο ακόμα φαγητό.




Πηγη: ratses.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου