About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Τα Στρουμφάκια

από τον μαθητή του ΣΤ3, Μιχάλη Σ. 

  Υποθέτω ότι ξέρετε γι' αυτά τα μπλε πλασματάκια που τα λένε ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ. Εδώ θα δείτε τους βασικούς ήρωες και κάποιες πληροφορίες που πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικές και πρέπει να τις ξέρετε.
  Τα Στρουμφάκια (γαλλικά: Les Schtroumpfs, αγγλικά:The Smurfs) είναι μια φανταστική κοινότητα από μικρά γαλάζια πλάσματα τα οποία ζουν στο Στρουμφοχωριό μέσα στο δάσος. Είναι δημιούργημα του Βέλγου καρτουνίστα Πεγιό (Peyo) και η πρώτη εμφάνισή τους έγινε στις 23 Οκτωβρίου 1958 στο βελγικό περιοδικό κόμικ Σπιρού. Τα στρουμφάκια έγιναν περισσότερο γνωστά στην Ελλάδα κατά την δεκαετία του 1980, μέσα από την ομότιτλη τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων.

Μπαμπαστρούμφ 
Ο Μπαμπαστρούμφ είναι ο μόνος χαρακτήρας ανάμεσα στα στρουμφάκια που είναι ντυμένος με κόκκινα ρούχα και κόκκινο σκούφο. Είναι ο αρχηγός της κοινότητας και πατρική φιγούρα για τα υπόλοιπα στρουμφάκια. Γνωρίζει να φτιάχνει μαγικά φίλτρα, αλλά δεν παρουσιάζεται ως μάγος.

Δρακουμέλ
Είναι ένας κακός μάγος που έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει τα στρουμφάκια για να φτιάξει χρυσό με ένα παλιό μαγικό ξόρκι. Ενίοτε θέλει και να τα φάει. Συνοδεύεται πάντα από την γάτα του, Ψιψινέλ.

Στρουμφίτα 
Η Στρουμφίτα είναι το μόνο ενήλικο θηλυκό στρουμφάκι. Δημιουργήθηκε από τον μάγο Δρακουμέλ, με σκοπό να διεισδύσει στο στρουμφοχωριό και να οδηγήσει τον Δρακουμέλ εκεί. Όταν ήταν υποχείριο του Δρακουμέλ ήταν μελαχρινή, άσχημη και ύπουλη, αλλά ο Μπαμπαστρούμφ έλυσε τα μάγια και η Στρουμφίτα μετατράπηκε σε γοητευτική ξανθιά.

Σπιρτούλης
Ένας ξερόλας που όλο προσπαθεί να βοηθήσει τον Μπαμπαστρούμφ, αλλά ελάχιστες φορές τα καταφέρνει. Απαγγέλλει συνέχεια ποιήματα, αλλά και με αυτό προκαλεί μπελάδες. Συχνά τον βλέπουμε να εκτοξεύεται έξω από το χωριό από τα υπόλοιπα στρουμφάκια όταν πετάει εξυπνάδες. Ξεχωρίζει από τα μεγάλα στρογγυλά γυαλιά που φοράει.Γνωστή του φράση:Όπως θα έλεγε και ο Μπαμπαστρούμφ...

Ξεφτέρης
Ο Ξεφτέρης είναι ο μηχανικός του χωριού. Είναι το στρουμφάκι που μπορεί να κάνει τα πάντα στο χωριό. Όχι μόνο μπορεί να διορθώσει τα πάντα, αλλά μπορεί και να σκαρφιστεί δεκάδες διαφορετικές χρήσιμες εφευρέσεις. Ένα ρομπότ, ένα μικρό τρένο, ακόμα και ένα αεροπλάνο! Καθώς είναι πάντα απασχολημένος, θα τον βρείτε με την μπλε φόρμα του και ένα μολύβι στο αφτί του.

Γκρινιάρης 
Είναι το μοναδικό στρουμφάκι που γκρινιάζει και παραπονιέται για τα πάντα που συμβαίνουν στα υπόλοιπα στρουμφάκια, στο ίδιο, αλλά και στο υπόλοιπο Στρουμφοχωριό. Γνωστή του φράση:Μου τη δίνει...

Μελένιος 
Είναι το στρουμφάκι με τη πιο πολλή αυτοπεποίθηση, ουσιαστικά πάσχει από ναρκισσισμό. Κοιτάζεται συνεχώς στον καθρέφτη που έχει πάντα μαζί του και περιποιείται ίσως σε υπερβολικό βαθμό τον εαυτό του. Ξεχωρίζει από το λουλούδι που στολίζει τον σκούφο του.

Σκουντούφλης
Είναι ο απρόσεκτος του στρουμφοχωριού. Σκοντάφτει συνέχεια πάνω σε πράγματα, προκαλεί καταστροφές και σύγχυση στα άλλα στρουμφάκια.

Μάγειρας 
Ένας εξαιρετικός ζαχαροπλάστης. Αρέσκεται στο να φτιάχνει κάθε είδους λιχουδιές και να τις μοιράζει στο στρουμφοχωριό.

Λιχούδης 
Είναι το πιο φαγανό στρουμφάκι. Καταβροχθίζει γλυκά, στρουμφόμουρα, πίτες και άλλες λιχουδιές, αμέσως και όπου τις βρει. Κάνει επιδρομές στην κουζίνα του Μάγειρα και αφανίζει ό,τι υπάρχει εκεί.
Ένα συχνό λάθος που γίνεται τόσο από τους οπαδούς των στρουμφ όσο και από τους μεταγλωττιστές είναι ότι συγχέουν τον Λιχούδη με τον Μάγειρα. Στην πραγματικότητα όμως τα δύο στρουμφάκια έχουν το καθένα την δική του ξεχωριστή προσωπικότητα. Άλλωστε, στην αγγλική μετάφρασή τους, ο Λιχούδης λέγεται Greedy smurf (φαγανό ή αδηφάγο στρουμφ), ενώ ο Μάγειρας λέγεται Cook Smurf.

Χαχανούλης 
Το αστείο στρουμφάκι, που του αρέσει να πειράζει τους φίλους του κάνοντάς τους φάρσες όλη την ώρα. Σπαταλά όλο του το χρόνο ετοιμάζοντας σκανταλιές και κατασκευάζοντας δωράκια που ανατινάζονται όταν τα ανοίγεις.

Ντορεμί 
Είναι ο ατάλαντος καλλιτέχνης του χωριού. Οι ήχοι που καταφέρνει και βγάζει από την τρομπέτα του είναι πραγματικά φάλτσοι και εις βάρος των αφτιών των άλλων στρουμφ.

Προκόπης 
Ξεχωρίζει από το τατουάζ με την καρδιά που έχει στο μπράτσο του. Είναι πάντα σε φόρμα, αφού ασχολείται σχεδόν με όλα τα σπορ. Αν υπάρχει κάποια δυσκολία, μπορείς πάντα να βασιστείς σε αυτόν. Αν και είναι λίγο άξεστος, πάντα έχει τη διάθεση να δώσει ένα χεράκι βοηθείας.

Λουλούκος 
Γυρνά όλη μέρα στο χωριό και στο δάσος με ένα μολύβι στο ένα χέρι κι ένα χαρτί στο άλλο, ψάχνοντας για έμπνευση. Όλη τη μέρα προσπαθεί να βρει ρίμες με το μυαλό του στα σύννεφα. Η Στρουμφίτα είναι για αυτόν η κυριότερη πηγή έμπνευσης.

Χουζούρης 
Θα το χαρακτηρίζαμε ως το πιο τεμπέλικο στρουμφάκι. Νυστάζει συνεχώς και βαριέται να κάνει το οτιδήποτε.

Κηπουρός 
Αναγνωρίζεται εύκολα από το αχυρένιο καπέλο και τα πράσινα ρούχα του. Γενικά, δεν συμμετέχει πολύ στη ζωή του χωριού και προτιμά να ασχολείται με τα φυτά και τα λαχανικά του.

Μωρό-Στρουμφ 
Ένα βράδυ, ενώ το φεγγάρι ήταν μπλε, ένας πελαργός έφερε το Μωρό-Στρουμφ στο χωριό. Κανένας δεν ξέρει από που προήλθε, αλλά υιοθετήθηκε αμέσως από όλο το χωριό και άλλαξε τις ήσυχες ζωές τους, αλλά κανείς δεν παραπονιέται για αυτό. Όλοι το αγαπάνε, παρ' όλες τις σκανταλιές του.

Παππούς Στρουμφ 
Αποτέλεσμα εικόνας για Τα ΣτρουμφάκιαΟ Παππούς Στρουμφ ήταν Μπαμπαστρούμφ όταν ο τωρινός Μπαμπαστρούμφ ήταν ακόμα ένα μικρό Στρουμφάκι. Για 500 χρόνια γύριζε ολόκληρο τον κόσμο αναζητώντας το πιο αγνό από τα τέσσερα αρχέγονα στοιχεία

Γιαγιά Στρουμφ 
Η Γιαγιά Στρουμφ φυλακίστηκε σε ένα στοιχειωμένο σπίτι για 500 χρόνια, όταν προσπάθησε να ακολουθήσει τον Παππού Στρουμφ στο ταξίδι του.

Τα Στρουμφομικρά 
Τα τρία αρσενικά Στρουμφομικρά αρχικά ήταν ενήλικά Στρουμφάκια, όταν εξαιτίας μιας δυσλειτουργίας στο ρολόι του Πατέρα-Χρόνου μεταμορφώθηκαν και επέστρεψαν πίσω στη παιδική τους ηλικία. Η Κοτσιδούλα δημιουργήθηκε από την ίδια μαγική φόρμουλα που χρησιμοποίησε ο Δρακουμέλ για να φτιάξει τη Στρουμφίτα.

Άτσαλος 
Ο Άτσαλος είναι το μικρότερο από τα Στρουμφομικρά, φοράει ένα κόκκινο μπλουζάκι και είναι πάντα χαλαρός.

Κοτσιδούλα
Η Κοτσιδούλα φοράει μια ροζ φόρμα και έχει κόκκινα κοτσιδάκια στα μαλλιά. Είναι το εξυπνότερο και πιο αισθηματικό από τα τέσσερα Στρουμφομικρά. Είναι αγοροκόριτσο και η Στρουμφίτα τη νιώθει σαν τη μικρή της αδελφή.

Νατ 
Ο Νατ φοράει μια καφέ φόρμα και ένα ψάθινο καπέλο. Αγαπάει πολύ τα ζώα και τη φύση και είναι ο «εκ των πραγμάτων» ηγέτης των Στρουμφομικρών. Ολόκληρο το όνομά του είναι Νάτουραλ.

Ξύπνιος 
Ο Ξύπνιος φοράει ένα κίτρινο μπλουζάκι με ένα σύννεφο βροντής ζωγραφισμένο πάνω. Είναι εξαιρετικά ευερέθιστος και αυτοαποκαλείται «αρχηγός των Στρουμφομικρών».

Άγριος 
Όταν ήταν μωρό χάθηκε στο δάσος και για πολλά χρόνια ανατράφηκε από μια οικογένεια σκίουρων. Έχει ένα φύλλο τυλιγμένο στο κεφάλι του και μιλάει ως επί το πλείστον σκιουρίστικα.






Πηγή: Wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου