About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Ο Ροναλντίνιο

από τον μαθητή του ΣΤ3, Ερμή Τζ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Ροναλντίνιο  Ο Ροναλντίνιο γεννήθηκε στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας στις 21 Μαρτίου 1980 με το όνομα Ronaldo de Assis Moreira, ενώ το ψευδώνυμό του σημαίνει "Μικρός Ρονάλντο". Ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας στην Γκρέμιο, την περίοδο 1998-2001. 
Αποτέλεσμα εικόνας για ronaldinho milan  Το 2001, ο Ροναλντίνιο υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με την Παρί Σεν Ζερμέν. Έλαβε τελικά 4,5 εκατομμύρια δολάρια. Το 2003, έκανε γνωστή την πρόθεσή του να λύσει το συμβόλαιο με την Παρί Σαιν Ζερμέν. Στις 19 Ιουλίου η Μπαρτσελόνα τον απέκτησε για 27 εκατομμύρια ευρώ. 
  Στις 27 Αυγούστου του 2007 απέκτησε την ισπανική υπηκοότητα σε μια σύντομη τελετή στο δικαστήριο του προαστίου Χάβα της Βαρκελώνης, όπου διαμένει από το 2003, όταν οι Καταλανοί τον απέκτησαν από την Παρί Σεν Ζερμέν
  O ποδοσφαιριστής επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στη Μίλαν αντί του ποσού των 18,5 εκατομμυρίων ευρώ. Τον Ιανουάριο του 2011 ο Ροναλντίνιο έφυγε από την Μίλαν και μεταγράφηκε στη Φλαμένγκο. 
Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Ροναλντίνιο
  Το 2012 υπέγραψε στη βραζιλιάνικη Ατλέτικο Μινέιρο και το 2014 στη μεξικάνικη Κερέταρο. Το 2015 αγωνίστηκε με τη φανέλα της Φλουμινένσε ΦΚ για μόλις 9 αγώνες προτού λύσει το συμβόλαιό του συναινετικά με την ομάδα.







Πηγή: wikipedia


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου