About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

10 πράγματα που δεν ξέρατε για το μαύρο πιπέρι

από την μαθήτρια του ΣΤ3, Ηλιάνα Α.

  Βοηθά στην πέψη, καταπολεμά το κρύωμα και… προκαλεί φτέρνισμα. Τι είναι; Το μαύρο πιπέρι!
 Το μαύρο πιπέρι κατάγεται από την Ινδία και χρησιμοποιούνται αρχικά κατά κόρον στην Ινδική, Κινεζική και Ιαπωνική κουζίνα και σήμερα σε όλο τον κόσμο, για να νοστιμίσει τα φαγητά μας και να τους δώσει πικάντικη γεύση.
Επίσης, το μαύρο πιπέρι έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία μας.

Διαβάστε μερικές από τις ιδιότητές του που πιθανόν να μη γνωρίζετε…

Nο 1: Αυτό το μπαχαρικό δρα ως διουρητικό. Επίσης, κάνει το σώμα μας να ιδρώνει και έτσι το απαλλάσσει από βλαβερές τοξίνες.

Νο 2: Το μαύρο πιπέρι στην πραγματικότητα περιέχει νάτριο. Αλλά, ελάχιστη ποσότητα. Υπάρχουν περίπου 10 χιλιοστόγραμμα νατρίου σε 100 γραμμάρια μαύρο πιπέρι. Για να καταλάβετε τι εννοούμε, η ποσότητα αυτή είναι αρκετή για να πασπαλίζουμε τα αυγά μας κάθε μέρα για 7 χρόνια!

Νο 3: Βοηθά την πέψη. Όταν καταναλώνουμε μαύρο πιπέρι, οι γευστικοί μας κάλυκες διεγείρονται και στέλνουν σήμα στο στομάχι μας που του λέει να αυξήσει την παραγωγή υδροχλωρικού οξέος. Αυτό το οξύ βοηθά το σώμα μας να αφομοιώσει τα τρόφιμα, ώστε να μην υποφέρουμε από δυσπεψία.
Νο 4: Το μαύρο πιπέρι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη του σχηματισμού εντερικών αερίων και να μειώσει τις στομαχικές διαταραχές.

Νο 5: Για τους ανθρώπους που πάσχουν από ήπια ανορεξία, το μαύρο πιπέρι μπορεί επίσης να τους βοηθήσει να ανακτήσουν την όρεξή τους επειδή διεγείρει τους γευστικούς κάλυκες.

Νο 6: Υποφέρετε από κρύωμα στο στήθος; Προσθέστε μαύρο πιπέρι στη διατροφή σας και αυτό το μπαχαρικό θα συμβάλει στην καταπολέμηση της συμφόρησης, ειδικά αν το προσθέσετε σε ένα δυνατό, αχνιστό φλιτζάνι τσάι μέντας.

Νο 7: Την επόμενη φορά που θα κοπείτε στο χέρι ή αλλού, βάλτε στην πληγή λίγο μαύρο πιπέρι. Αυτό θα βοηθήσει να σταματήσει την αιμορραγία. Επίσης, το μαύρο πιπέρι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και θα βοηθήσει στην επούλωση του τραύματος, ενώ θα καταπολεμήσει τα μικρόβια.
Νο 8: Το εξωτερικό στρώμα του πιπερόκοκκου, βοηθά στη διάσπαση των λιποκυττάρων. Ως εκ τούτου, το μπαχαρικό αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος.

Αποτέλεσμα εικόνας για το μαύρο πιπέριΝο 9: Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες που έχει το πιπέρι, μπορεί να αποτρέψουν ή να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες και έτσι βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου, των καρδιαγγειακών παθήσεων και ηπατικών προβλημάτων.

Νο 10: Το πιπέρι μπορεί να προκαλέσει φτέρνισμα. Οι ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν το πιπέρι στην διατροφή τους, καθώς αυτό έχει ερεθιστική επίδραση στα έντερα. Επίσης, δεν είναι καλό για τους ανθρώπους με έλκη.


Πηγή:   clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου