About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Αυτό είναι το πιο εξελιγμένο βιονικό χέρι στον κόσμο

από την μαθήτρια του ΣΤ3, Στέλλα Λ.

Ζυγίζει σχεδόν όσο και μία σοκολάτα...

  Ποιος θα έλεγε ότι σε αυτόν τον κόσμο, άνθρωποι θα μπορούν να χρησιμοποιούν βιονικό χέρι στην καθημερινότητά τους. Εγώ πάντως μέχρι να το δω στις ειδήσεις πίστευα ότι αυτό γίνεται μόνο σε ταινία επιστημονικής φαντασίας. Μάλιστα, σ΄ αυτό το άρθρο λέει για το πιο εξελιγμένο βιονικό χέρι. Διαβάστε το παρακάτω κείμενο και διαπιστώστε το μόνοι σας !

Μία Βρετανίδα είναι η πρώτη που το χρησιμοποιεί 

  Μία σημαντική εξέλιξη στα προσθετικά μέλη και τη βιονική τεχνολογία, βρήκε την εφαρμογή της σε μία νεαρή Αγγλίδα, την Nicky Ashwell, η οποία γεννήθηκε χωρίς δεξί χέρι. Η 29χρονη γυναίκα, μπορεί πλέον να κάνει τις καθημερινές της ασχολίες (ακόμα και ποδήλατο) χάρη στην ιδιαίτερα εξελιγμένη τεχνογνωσία που χρησιμοποιεί το πρόσθετο μέλος στο δεξί της χέρι.
  Αυτό που έχει σημασία, όπως λέει η ίδια, είναι ότι εκτός από τις συνηθισμένες εργασίες που κάνουν οι μέχρι σήμερα αντίστοιχες υλοποιήσεις, μπορεί πλέον να κάνει και λεπτές κινήσεις, όπως να κρατάει το πορτοφόλι της ή τα χέρια του συντρόφου της.
  Λόγω των πολύ εξελιγμένων υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του, το βιονικό αυτό χέρι ζυγίζει σχεδόν όσο και μία σοκολάτα. Ενώ έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τις ανάγκες των γυναικών και -για πρώτη φορά- των εφήβων. Οι μηχανισμοί έχουν κατασκευαστεί με γνώμονα το μικρότερο δυνατό μέγεθος και την μέγιστη δυνατή ευελιξία στις αρθρώσεις και την ευχέρεια στις κινήσεις. 
  Ιδίως τις κινήσεις εκείνες που αφορούν μικρά αντικείμενα και απαιτούν μεγάλη ακρίβεια. Παράλληλα όλες οι κινήσεις μοιάζουν πιο φυσικές από ποτέ, διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο την προσαρμογή στην καθημερινότητα και την κανονικότητα όλων όσων θα κάνουν χρήση αυτής της τεχνολογίας στο μέλλον.





Πηγή:  protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου