About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Ένα δύσκολο επάγγελμα: Ο κασκαντέρ

από τον μαθητή του ΣΤ3, Μιχάλη Σ.

Αποτέλεσμα εικόνας για stuntman  Ο Κασκαντέρ έχει ως αντικείμενο εργασίας την εκτέλεση δύσκολων ακροβατικών και επικίνδυνων τρυκ για την κάλυψη των αναγκών σε τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες. 
  Οι κασκαντέρ είναι οι αθέατοι σταρ του κινηματογράφου, οι ριψοκίνδυνοι επαγγελματίες που ντουμπλάρουν τους ηθοποιούς στις δύσκολες σκηνές.
  Ανάλογα με την εκπαίδευσή τους είναι ικανοί να επιδίδονται σε επικίνδυνες δραστηριότητες, όπως υποβρύχιες μάχες, πτώσεις από μεγάλο ύψος, αναρρίχηση, πέρασμα μέσα από φωτιές, σκηνές με εκρηκτικά, ξέφρενα κυνηγητά με αυτοκίνητα και μηχανές κ.λπ.
Αποτέλεσμα εικόνας για stuntman Για την εργασία τους χρησιμοποιούν εξοπλισμό υψηλής ποιότητας, όπως προστατευτικούς αερόσακους, λουριά, σχοινιά, προστατευτικά για τη σπονδυλική στήλη, στολές, κράνη, τραμπολίνο, χαλιά, ειδικά μαξιλάρια, κεκλιμένες ράμπες για άλματα, πυροβόλα όπλα από καουτσούκ κ.λπ.

Εργασιακές Συνθήκες και Περιβάλλον 
  Πρόκειται για δύσκολο επάγγελμα, ιδανικό για όσους αγαπούν τη δράση και τις επικίνδυνες αποστολές. Κατά τη διάρκεια της εργασίας του ο κασκαντέρ είναι εκτεθειμένος σε φυσικούς κινδύνους, αντίξοες καιρικές συνθήκες, πιθανούς τραυματισμούς κ.λπ. 
Αποτέλεσμα εικόνας για Ο κασκαντερ  Ο Κασκαντέρ δουλεύει σε συνεργασία με το σκηνοθέτη, τους ηθοποιούς, το σκηνογράφο και τους υπόλοιπους συντελεστές μιας παραγωγής για τη δημιουργία ενός καλλιτεχνικά άρτιου αποτελέσματος. Μετακινείται συχνά στις χώρες και τα στούντιο όπου γυρίζονται οι τηλεοπτικές και οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες συμμετέχει.







Πηγη: edujob

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου