About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Το κέρλινγκ

από τον μαθητή του ΣΤ3, Μιχάλη Σ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Το κέρλινγκ Κέρλινγκ είναι είναι ένα περίπλοκο ολυμπιακό ομαδικό άθλημα ακρίβειας που παίζεται στον πάγο, συγγενές των παιχνιδιών bowls και shuffleboard.
  Το άθλημα αυτό είναι πολύ δημοφιλές στη Σκωτία, στον Καναδά και στις σκανδιναβικές χώρες, ενώ περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και των Παραολυμπιακών Αγώνων.
  Το κέρλινγκ παίζεται από δύο ομάδες, των τεσσάρων παικτών η καθεμία, σε ένα ορθογώνιο τερέν από πάγο.
  Οι ομάδες σέρνουν στον πάγο βαριές πέτρες από γρανίτη, τις λεγόμενες πέτρες κέρλινγκ, μέσω ομόκεντρων κύκλων προς τον τελικό στόχο που ονομάζεται house (σπίτι).
  Το κέντρο του στόχου ονομάζεται button. Ο πάγος σκουπίζεται συνεχώς με ειδικές σκούπες για να είναι όσο πιο λείος γίνεται.
  Κάθε αγώνας περιλαμβάνει 10 σετ που ονομάζονται ends. Κάθε end ολοκληρώνεται μόλις οι δυο ομάδες χρησιμοποιήσουν και τις 8 πέτρες που έχουν στη διάθεση τους. Η ομάδα που θα πλησιάσει περισσότερο το button κερδίζει το end.
  Στόχος κάθε ομάδας είναι να φέρει όσες περισσότερες πέτρες μπορεί κοντά στο κέντρο, καθώς η ομάδα που κερδίζει το end επιτυγχάνει πόντους ίσους με τον αριθμό των πετρών που έχει φέρει πιο κοντά στο button σε σχέση με αυτές των αντιπάλων.





Πηγή: ti-einai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου