About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Το Ροτβάιλερ

από τους μαθητές του ΣΤ3, Μιχάλη Σ., Άννα Δ.

  Το Ροτβάιλερ (Rottweiler) είναι μια μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους ράτσα σκύλου που προέρχεται από το Ροτβάιλ (Rottweil) της Γερμανίας. Πρόκειται για μια ανθεκτική και πολύ ευφυή ράτσα.
  Η ράτσα είναι αρχαία, της οποίας η ιστορία ξεκινάει από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Σε εκείνα τα χρόνια συνόδευαν και προστάτευαν τα κοπάδια με πρόβατα και βοοειδή. Το χωριό Rottweil της Ν. Γερμανίας, τον Μεσαίωνα, είχε εξελιχθεί σε κέντρο κτηνοτροφικού εμπορίου και τα σκυλιά αυτά ήταν απαραίτητα για να οδηγούν τα κοπάδια στα σφαγεία και στα σημεία πώλησης και να προστατεύουν τους αγοραστές και τους πωλητές από τους ληστές που είχαν βάλει στόχο τα μετρητά των αγοραπωλησιών.
  Μετά από χρόνια,όταν απαγορεύτηκε η μεταφορά ζώων από τους δρόμους τα σκυλιά αυτά άρχισαν να εξαφανίζονται μέχρι που αναγνωρίστηκε ξανά η αξία τους σαν σκυλί εργασίας. Σήμερα είναι ένα πολύ διαδεδομένο σκυλί σε όλο τον κόσμο.Το 1935 το ροτβάιλερ αναγνωρίστηκε επίσημα από το American Kennel Club. Το 1936, τα Ροτβάιλερ εκτέθηκαν στη Βρετανία σε διεθνής διαγωνισμούς. Το 1966, ένα ξεχωριστό μητρώο άνοιξε για τη ράτσα. Στην πραγματικότητα, στα μέσα της δεκαετίας του 1990, η δημοτικότητα του ροτβάιλερ εκτινάχθηκε στην υψηλότερη όλων των εποχών.
  Είναι ένα μεγαλόσωμο και γεροδεμένο σκυλί με δυναμική που το ύψος του κυμαίνεται από 56 μέχρι 69 εκ. και το βάρος του από 38 μέχρι 55 κιλά, το θηλυκό είναι μικρότερο από το αρσενικό. Διαθέτει φαρδύ και στρογγυλό κεφάλι, τα μάτια είναι σκούρα και τα αυτιά ψηλά στο κεφάλι σε απόσταση μεταξύ τους. Έχει κοντή και δυνατή ουρά που τις περισσότερες φορές την συναντάμε κομμένη. Το τρίχωμα είναι πυκνό, τραχύ με πυκνό υπόστρωμα. Το χρώμα είναι μαύρο με συγκεκριμένα καφέ-κόκκινα σημάδια στα μάγουλα, τη μουσούδα, πάνω από τα μάτια, το στέρνο, τα πόδια και κάτω από την ουρά.

Xαρακτήρας 

Έχει έμφυτη επιθυμία της προστασίας χώρου και της οικογένειας. Ήρεμο, με αυτοπεποίθηση, γενναίο και αξιόπιστο, όχι ιδιαίτερα παιχνιδιάρικο ή στοργικό. Επιφυλακτικό με εκείνους που δεν γνωρίζει, έξυπνο, σκληρό και προσαρμόζεται εύκολα σε σχεδόν όλα τα περιβάλλοντα. Tείνει να είναι πεισματάρικο και κυριαρχικό (κυρίως το αρσενικό). Το Ροτβάιλερ είναι παιγχνιδιάρικο με όλους, τουλάχιστον μέχρι την ηλικία των τριών ετών.

Υγεία 

Τα τελευταία 10 χρόνια λόγω της αυξημένης αναπαραγωγής, η ράτσα μπορεί να παρουσιάσει δυσπλασία των ισχίων. Γενικά τείνει να ροχαλίζει και να είναι λαίμαργο.



Πηγη: wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου