About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Τσόου-Τσόου... ο σκύλος με τη «λιονταρίσια» εμφάνιση!

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Μυρσίνη Κ.

 Το Τσόου-Τσόου είναι ένας στιβαρός σκύλος, τετράγωνος στο προφίλ, με ένα μεγάλο κεφάλι, μικρά, τριγωνικά, όρθια αυτιά με στρογγυλεμένες άκρες και μικρά ματάκια χωμένα κάτω από ένα ζάρωμα που μοιάζει με φρύδι πάνω από κάθε μάτι. Έχει ένα πολύ πυκνό διπλό παλτό που είναι είτε λείο ή τραχύ. Η γούνα του είναι ιδιαίτερα παχιά στην περιοχή του λαιμού, του δίνει μια χαρακτηριστική χαίτη λιονταριού. Το τρίχωμα μπορεί να είναι κόκκινο, μαύρο, μπλε, κανελί, ή χρώμα κρέμας γάλακτος.
 Τα Τσόου-Τσόου έχουν μάτια που είναι συνήθως βαθιά που και σε σχήμα αμυγδάλου. Η φυλή χαρακτηρίζεται από την ασυνήθιστη μπλε γλώσσα και τα πολύ ευθεία πίσω πόδια, με αποτέλεσμα να έχει ένα μάλλον περίεργο βάδισμα. Το μπλε χρώμα εκτείνεται και στα χείλη του. Αυτή είναι η μόνη φυλή σκύλων με αυτό το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα στα χείλη και στη στοματική κοιλότητα 
 Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι η σγουρά ουρά. Έχει πυκνά μαλλιά και βρίσκεται κουλουριασμένη στην πλάτη του. Τα περισσότερα συνήθως διατηρούνται ως κατοικίδια ζώα, αλλά τα Τσόου-Τσόου έχουν την τάση να ξεχωρίζουν τους ξένους και μπορεί να γίνουν υπερπροστατευτικά με τους ιδιοκτήτες και την περιουσία τους.


πηγή: http://ratses.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου