About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Αλήθειες για το ανθρώπινο σώμα που δεν φαντάζεστε

από την μαθήτρια του ΣΤ3, Κωνσταντίνα Χ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ανθρώπινο σώμα  Για να μην σας κρατάμε σε αγωνία λοιπόν σας λέμε καταρχήν ότι το ανθρώπινο σώμα, αποτελείται από:

100 τρισεκατομμύρια κύτταρα,
έχει 22 εσωτερικά όργανα,
206 οστά και
200 μύες που εκτελούν τις εντολές του εγκεφάλου.


  •  Το μεγαλύτερο όργανο ενός ανθρώπου ξέρετε ποιο είναι; Δεν φαντάζεστε.

Είναι το δέρμα. Ο μέσος ενήλικος άνθρωπος έχει περίπου 2-4 τετραγωνικά δέρμα (εάν γδαρθεί). Επίσης το ξέρετε ότι το δέρμα μας ανανεώνεται συνεχώς και αποβάλλεται, πέφτει. Μάλιστα κάθε χρόνο χάνουμε 6 κιλά και 800 γραμμάρια δέρματος (το οποίο φυσικά αντικαθίσταται), ενώ ένας άνθρωπος μέχρι τα 70 του χρόνια θα έχει χάσει συνολικά 47 κιλά δέρματος.

  •  Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι ο κάθε άνθρωπος είχε ένα και μοναδικό δαχτυλικό αποτύπωμα. Από τα περίπου 6 δισεκατομμύρια άνθρωποι που ζούμε στη γη, κανένα δαχτυλικό αποτύπωμα δεν μοιάζει με του άλλου. Λοιπόν δεν είναι αυτό το μοναδικό. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι και η γλώσσα με τις αυλακώσεις της είναι μοναδική, έχει ένα μοναδικό αποτύπωμα για κάθε άνθρωπο.

  • Σας είπαμε ότι τα κόκαλα του ανθρώπου είναι 206 στο σύνολο τους. Αυτό όμως δεν ισχύει για τα μωρά παιδιά. Ναι καλά διαβάσατε τα μωρά έχουν συνολικά 350 κόκαλα. Και εάν αναρωτιέστε πως συμβαίνει αυτό σας λέμε ότι πολλά από τα οστά των μωρών καθώς αναπτύσσονται, ενώνονται μεταξύ τους με αποτέλεσμα να μένουν στο τέλος 206.

Αποτέλεσμα εικόνας για ανθρώπινο σώμα
  • Και μιας που αναφερόμαστε στα κόκαλα, πρέπει να σας πούμε ότι το υγιές οστό είναι από τα πιο ανθεκτικά μέρη του σώματος μας. Έρευνες έδειξαν ότι ένα οστό με διαστάσεις όσο ένα σπιρτόκουτο, μπορεί να αντέξει βάρος μέχρι και 4 φορές περισσότερο από ότι αντέχει ένα μπλοκ σκυροδέματος (με παρόμοιο μέγεθος). Δηλαδή μπορεί να υποστηρίξει βάρος 9 τόνων.

  • Τα πεπτικά υγρά στο στομάχι είναι ισχυρότατα. Δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορούν να λιώσουν. Έρευνες έχουν δείξει ότι μπορούν να λιώσουν ακόμη και κράματα ψευδαργύρου. Και εάν αναρωτιέστε τι συμβαίνει με τα τοιχώματα σας λέμε ότι τα τοιχώματα του στομάχου, ανανεώνονται κάθε 4 ημέρες για να μην καταστραφούν από τα ισχυρά οξέα.

  • Εάν κάναμε ένα παράξενο πείραμα και συγκεντρώναμε όλο το σάλιο που θα παράξει ένας άνθρωπος από την ημέρα που θα γεννηθεί μέχρι να πεθάνει, τότε θα μπορούσαμε να γεμίσουμε 2 πισίνες. Συνολικά ο άνθρωπος, στη ζωή του, θα παράξει 25.000 λίτρα σάλιου.

  • Είμαστε γεμάτοι τρίχες σαν χιμπατζήδες. Πραγματικά έχουμε ακριβώς τον ίδιο αριθμό τριχών με τους χιμπατζήδες, απλωμένες σε ολόκληρο το κορμί μας. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι η ανθρώπινη τρίχα εκτός από το κεφάλι και τα γεννητικά όργανα, είναι εξαιρετικά λεπτή που σχεδόν καθίσταται αόρατη, σε σχέση με τις τρίχες του χιμπατζή.

Αποτέλεσμα εικόνας για ανθρώπινο σώμα
  • Χωρίς νερό και χωρίς τροφή δεν μπορούμε να επιβιώσουμε. Αυτό το ξέρει ο καθένας. Ειδικά χωρίς νερό στις 48 ώρες ξεκινάνε τα προβλήματα. Έχετε αναρωτηθεί πόσες ημέρες μπορούμε να ζήσουμε δίχως ύπνο; Στα 11 μερόνυχτα αϋπνίας, ο οργανισμός μας δεν αντέχει άλλο. Οι λειτουργίες του εγκεφάλου και τις καρδιάς, απορρυθμίζονται και αποχαιρετούμε τον μάταιο τούτο κόσμο.



Πηγή: news.kliktv.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου