About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Ο πρώτος μαραθώνιος… στο διάστημα!

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Χρυσάνθη Δ.

 Καθώς έψαχνα στο διαδίκτυο βρήκα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο, που μιλάει για τον πρώτο μαραθωνοδρόμο στο διάστημα…
 Στις 24 Απριλίου του 2016 θα γίνει κάτι φανταστικό, ο Τιμ Πικ θα δεθεί στον διάδρομο του ISS και θα τρέξει τα 42.195 μέτρα του μαραθωνίου, την ίδια ώρα που στην Γη θα διεξάγεται ο μαραθώνιος του Λονδίνου.
 Ένας Βρετανός αστροναύτης θα γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα τρέξει ολόκληρο μαραθώνιο στο διάστημα. Ο Βρετανός κοσμοναύτης μετέβη στον διεθνή διαστημικό σταθμό στις 15 Δεκεμβρίου, από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στη Ρωσία, και θα παραμείνει σε τροχιά για 173 ημέρες μέχρι τις 5 Ιουνίου του 2016.
 Για το εγχείρημά του, ο Πικ θα δεθεί με ιμάντες στον διάδρομο λίγο πριν την εκκίνηση του λονδρέζικου μαραθωνίου, ώστε να τρέξει απρόσκοπτα την διαδρομή χωρίς να τινάζεται στον αέρα με κάθε του βήμα λόγω της έλλειψης βαρύτητας.
 Ο Πικ είναι ο πρώτος Βρετανός κοσμοναύτης που επιλέγεται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος για να επανδρώσει κάποιο από τα πληρώματα που εναλλάσσονται κάθε έξι μήνες στον διεθνή διαστημικό σταθμό, που με τη σειρά του «τρέχει» 400 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη, με ταχύτητα 27.000 χιλιομέτρων ανά ώρα.


πηγή: http://www.skai.gr/news/





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου