About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Περισσότερο γάλα από τις αγελάδες που ακούν απαλή μουσική

από την μαθήτρια του ΣΤ3, Κωνσταντίνα Χ.

  Η μουσική παίζει ουσιαστικό ρόλο στην παραγωγή γάλακτος από τις αγελάδες, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το πανεπιστήμιο του Leicester στη Βρετανία.
  Ειδικότερα με βάση τους ερευνητές, οι «στρεσαρισμένες» αγελάδες εμφανίζουν μειωμένη παραγωγή και για το λόγο αυτό δοκίμασαν διάφορα είδη μουσικής και τραγούδια για να τις ηρεμήσουν.

  Η μελέτη κατέληξε πως ήρεμα τραγούδια όντως τις χαλαρώνουν, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ορμόνη οxytocin στον οργανισμό τους και να αυξάνουν την παραγωγή τους κατά 3%.
  Το κομμάτι που «κατάφερε» κυρίως να ηρεμήσει τις αγελάδες ήταν, το «Everybody Hearts» των R.E.M., ενώ επιτυχία έφερε και η χρήση κομματιών της Aretha Franklin, των Simon & Garfunkel και του Lou Reed. Αντιθέτως, η χρήση χορευτικής μουσικής έφερε τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα.
  «Δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν υπάρχουν περισσότερες έρευνες για τη σχέση της παραγωγής αγελαδινού γάλακτος και μουσικής», δήλωσε ο Δρ Λιν Άλγουορθ της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου St. George, του Λονδίνου.
  Η έκθεση των ερευνητών ανέφερε, τέλος, ότι τα ευρήματα θα μπορούσαν να αποδοθούν στο γεγονός ότι η μουσική καλύπτει το δυνατό θόρυβο των μηχανών αρμέγματος, που στρεσάρουν τις αγελάδες.

Πηγή:  AgroNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου