About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

4 λόγοι που πρέπει το παιδί σας να πίνει γάλα

από την μαθήτρια του ΣΤ3, Ελένη Μ.

  Σήμερα υπάρχουν πολλές υποδείξεις, που ισχυρίζονται ότι το γάλα δεν είναι καλό. Ναι, το αγελαδινό γάλα δεν είναι καλό για τους ανθρώπους που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, αλλά πολλοί γονείς κάνουν ένα τεράστιο λάθος όταν εξαλείφουν το γάλα από τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών τους. Είναι σοκαριστικό πόσο εύκολα εμπιστευόμαστε τα άρθρα, χωρίς να ψάχνουμε αν είναι βασισμένα σε έγκυρες επιστημονικές μελέτες και χωρίς να συνειδητοποιούμε τις συνέπειες.
  Το γάλα, καθώς και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι άριστες πηγές ασβεστίου και πρωτεϊνών – δύο απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη του παιδιού σας. Το γάλα είναι επίσης, πλούσιο σε βιταμίνη D (γιαούρτι και το τυρί δεν τη περιέχουν), ένα άλλο σημαντικό θρεπτικό συστατικό απαραίτητο για το παιδί σας. Άρα καλό είναι να μην εξαλείφετε τροφές από το διατροφή του μικρού σας, χωρίς να συμβουλευτείτε πρώτα τον παιδίατρο. Γιατί το τελευταίο που θέλετε είναι να αντιμετωπίσετε μια έλλειψη θρεπτικών συστατικών. Παρακάτω θα δείτε μερικούς κύριους λόγους που το παιδί σας, θα πρέπει να πίνει ένα ποτήρι γάλα κάθε μέρα.
  Το γάλα είναι απαραίτητο για το νευρικό σύστημα και την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Ανεξάρτητα από την ηλικία, τα παιδιά πρέπει να πίνουν γάλα για να έχουν μια σωστή ανάπτυξη. Το πρόβλημα είναι τί είδους γάλα να δώσετε στο παιδί σας. Χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή πλήρες; Τα παιδιά ηλικίας ενός έως δύο ετών θα πρέπει να πίνουν πλήρες γάλα, εκτός από ειδικές εξαιρέσεις και μετά από τα δύο έτη θα πρέπει να αντικαταστήσετε το πλήρες με γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.
  Βοηθάει στη δημιουργία υγιών, δυνατών οστών. Τρεις παράγοντες καθορίζουν τα γερά οστά: η σωματική δραστηριότητα, η γενετική και το ασβέστιο. Το γάλα είναι εμπλουτισμένο με ασβέστιο. Πίνοντας τακτικά γάλα βοηθάει στην πρόληψη των διαταραχών της ανάπτυξης των οστών και μειώνει τον κίνδυνο του παιδιού σας για κατάγματα σε περίπτωση τραυματισμού. Όπως ανέφερα παραπάνω, το γάλα είναι μια καλή πηγή της βιταμίνης D, που βοηθάει το σώμα να απορροφήσει το ασβέστιο και συμβάλει στην πρόληψη των εύθραυστων οστών και της φλεγμονής.
  Το γάλα είναι καλό για την υγεία των δοντιών του παιδιού σας, γιατί περιέχει θρεπτικά συστατικά που βοηθάνε στην προστασία της επιφάνειας της αδαμαντίνης κατά των όξινων ουσιών. Βέβαια δεν χρειάζεται να βάζετε ζάχαρη ώστε να το αναγκάσετε να πιει γάλα, ούτε χρειάζεται να πίνει όλη την ημέρα.
  Το γάλα βοηθά στην πρόληψη της αφυδάτωσης. Όπως και οι ενήλικοι έτσι και τα παιδιά πρέπει να είναι ενυδατωμένα και το γάλα συμβάλει σε αυτό. Και το γεγονός ότι τα παιδιά είναι αρκετά δραστήρια, αποτελεί ακόμα πιο μεγάλη σημασία να προσέχουν οι γονείς ώστε να μην αφυδατωθούν. Και πάλι, η μετριοπάθεια είναι απαραίτητη και εδώ.
  Τέλος, αν είστε χορτοφάγοι και θέλετε να ακολουθήσει και το παιδί σας την ίδια διατροφική συνήθεια, τότε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, για να καλύψετε όλες τις ανάγκες του σε θρεπτικά συστατικά.

Πηγή: jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου