About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Εκδρομή στη ΣΕΑΠ



από την μαθήτρια του ΣΤ3, Ευγενία Μ.

  Σήμερα τα τρία τμήματα της Στ΄ τάξεις του 20ού κ 56ου δημοτικού σχολείου επισκεφτήκαμε την ΣΕΑΠ (Σχολή Έφεδρων Αξιωματικών Πεζικού) και εκεί μάθαμε πως εκπαιδεύονται οι στρατιώτες!!!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η εκπαίδευση κατά την περίοδο της ειρήνης αποτελεί πρωταρχική αποστολή για το Πεζικό.
Η παρεχόμενη εκπαίδευση διακρίνεται σε αυτή των στελεχών (Μονίμων και Εφέδρων) και σε αυτή των οπλιτών.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

1. Στρατιωτική :

Στην Διεύθυνση Πεζικού υπάγονται η Σχολή Πεζικού που εδρεύει στην Χαλκίδα και η Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ) που εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης.


α. Σχολές Εσωτερικού :

Στη Σχολή Πεζικού εκπαιδεύονται όλα τα στελέχη του Πεζικού, Ανδρες-Γυναίκες, προερχόμενα από τις παραγωγικές Σχολές ΣΣΕ-ΣΜΥ, από ανακατάταξη και εθελοντές, σε αντικείμενα στρατιωτικού περιεχομένου, ανάλογα με τα καθήκοντα που θα εκτελέσουν, τον βαθμό τους και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του σύγχρονου επιχειρησιακού περιβάλλοντος.

Στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ) εκπαιδεύονται υποψήφιοι έφεδροι Αξκοί.
Η εκπαίδευση περιλαμβάνει αντικείμενα που είναι απαραίτητα για να καταστούν ικανοί Διμοιρίτες στην ειρήνη και τον πόλεμο.

β. Σχολές Εξωτερικού :

Αριθμός στελεχών(ΠΖ), μετά από επιλογή, συμμετέχουν σε σχολεία του Όπλου και σε λοιπά σχολεία και ΑΕΙ.

2. Ακαδημαϊκή:

Στα στελέχη, παρέχεται η δυνατότητα, μετά από έγκριση της υπηρεσίας, να λάβουν μέρος σε κατατακτήριες εξετάσεις Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) εσωτερικού και εξωτερικού για απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου.

Στους επιτυχόντες αναλόγως της Σχολής είτε χορηγείται διετής εκπαιδευτική άδεια είτε φοιτούν παράλληλα με τις υπόλοιπες υπηρεσιακές τους υποχρεώσεις.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΠΛΙΤΩΝ

Οι οπλίτες που επιλέγονται για το Πεζικό κατατάσσονται στα Κέντρα εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων, όπου τους παρέχεται η βασική στρατιωτική εκπαίδευση και στη συνέχεια μετατίθενται σε Μονάδες εκστρατείας Β΄ Κύκλου εκπαιδεύσεως.






Πηγή: army.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου