About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Το Πεκινουά

από τους μαθητές του ΣΤ3, Μιχάλη Σ., Άννα Δ.

  Το Πεκινουά είναι μια πολύ παλιά ράτσα που θεωρείται ότι υπάρχει πάνω από 2.000 χρόνια. Οι Κινέζοι ήθελαν να έχει όψη σκληρή και απειλητική για να διώχνει τα κακά πνεύματα. Ήταν το αγαπημένο σκυλί της Αυτοκρατορικής Αυλής της Κίνας και δεν επιτρεπόταν να σε άλλον να το κατέχει.
  Η τιμωρία για την κλοπή Πεκινουά ήταν ο θάνατος. Όταν όμως τα ευρωπαϊκά στρατεύματα τον 19ο αιώνα κατέλαβαν το παλάτι στα λάφυρα ήταν και κάποια Πεκινουά που έτσι έφτασαν στην Ευρώπη και άρχισε σιγά-σιγά η συστηματική αναπαραγωγή.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Είναι έμα μικρόσωμο σκυλί με ύψος από 15 μέχρι 26 εκ. και βάρος από 3 μέχρι 6 κιλά. Έχει μεγάλο και φαρδύ κεφάλι, τα μάτια είναι μεγάλα, στρογγυλά και σκούρα και τα αυτιά είναι καρδιόσχημα με πλούσιο τρίχωμα και κολλητά στο κεφάλι. Η ουρά καλύπτεται από πυκνό τρίχωμα και στρέφεται πάνω από τη ράχη. Το τρίχωμα είναι μακρύ, ίσιο και πολύ πλούσιο ειδικά στο λαιμό που σχηματίζει χαίτη και θυμίζει λιοντάρι. Μπορεί να έχει όλα τα χρώματα εκτός από το σκούρο μελανό.
Αποτέλεσμα εικόνας για Το ΠεκινουαΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Είναι σκύλος συντροφιάς, ο οποίος είναι επιφυλακτικός με τους ξένους, αγαπά την οικογένεια και ιδιαίτερα τα μεγαλύτερα παιδιά και του αρέσει να παίζει μαζί τους. Είναι ανεξάρτητο σκυλί που δεν εκπαιδεύεται εύκολα, είναι ατρόμητο και διεκδικεί το δίκιο του. Του αρέσουν τα χάδια και ενώ δεν το προτιμά αντέχει τους μεγάλους περιπάτους.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΕΚΙΝΟΥΑ:
  Είναι σκύλος που έχει προσαρμοστεί στη ζωή στην πόλη, κοιμάται στο σπίτι και υποφέρει από τη ζέστη. Χάνει πολύ τρίχωμα και χρειάζεται καθημερινό βούρτσισμα. Έχει ανάγκη λίγου φαγητού και προτιμά τα χάδια από την άσκηση.

Πηγη: petz-pekingese

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου