About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Μάρκους Μπέργκ

από τον μαθητή του ΣΤ3, Βασίλη Μ.  

  Η καριέρα του ξεκίνησε στα 16 του χρόνια, στην τοπική Τόρσμπι, συνέχισε στην Γκέτεμποργκ, όπου ξεχώρισε με την απόδοσή του, έχοντας ως συμπαίκτη τον Τζόναταν, τον μεγάλο του αδελφό. Εκεί, πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας 21 γκολ σε 53 αγώνες κι έφυγε για την Γκρόνινγκεν, όπου ο απολογισμός του ήταν 25 γκολ σε 56 αγώνες. 
  Οι καλές του εμφανίσεις, τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Ευρωπαϊκό Νέων του 2009, τον οδήγησαν στη Γερμανία και το αντίστοιχο πρωτάθλημα για λογαριασμό του Αμβούργου. Εκεί, όμως, δεν έδειξε την ίδια συνέπεια στο σκοράρισμα. Κατόπιν, έφυγε ως δανεικός για την Αϊντχόφεν, όπου συμμετείχε σε 30 αγώνες πρωταθλήματος, σημειώνοντας και 12 γκολ, στη συνέχεια επέστρεψε στο Αμβούργο, χωρίς όμως και πάλι να μπορέσει να κερδίσει θέση βασικού.
  Το 2013 εντάχθηκε στην ομάδα του Παναθηναϊκού και η καριέρα του πήρε την ανιούσα με τις πολύ καλές εμφανίσεις του και την αποτελεσματικότητά του, καθώς στην πρώτη του χρονιά στην αθηναϊκή ομάδα σημείωσε 15 τέρματα στο πρωτάθλημα, έχοντας πετύχει δύο χατ τρικ, ένα στο πρωτάθλημα με αντίπαλο τον Άρη και ένα στον τελικό κυπέλλου εναντίον του ‎ΠΑΟΚ
  Την περίοδο 2014-15 στον αγώνα εναντίον της Μίντιλαντ για το Europa League σημείωσε 4 τέρματα ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Αντώνη Αντωνιάδη σε ευρωπαϊκό αγώνα του Παναθηναϊκού. Τον Ιανουάριο του 2015 ο Μπεργκ ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους "πράσινους" έως το 2018.


Πηγή: Wikipedia

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου