About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Ράγκμπι...ένα δύσκολο άθλημα

Από τον μαθητή του ΣΤ1, Γιάννη Β.

 
Διαβάστε για ένα άθλημα πολύ σκληρό, το ράγκμπι...
 Το ράγκμπι ή φούτμπολ (αγγλικά: rugby football) είναι ένα διαδεδομένο, πολύ παλιό ομαδικό άθλημα, το οποίο παίζεται από ανδρικές ομάδες και από το 1982 κι από γυναικείες. Υπάρχει το παιχνίδι με ομάδες των 15 παικτών (ράγκμπι γιούνιον), αλλά είναι διαδεδομένες επίσης μορφές ράγκμπι με ομάδες 13 παικτών (ράγκμπι λιγκ) και 7 παικτών (σύντομης διάρκειας).
 Το άθλημα έχει κοινή καταγωγή με το ποδόσφαιρο, ενώ από το ράγκμπι έχουν προέλθει διάφορα άλλα αθλήματα, που αποτελούν τοπικές παραλλαγές του. Πιο γνωστά είναι το αμερικανικό ποδόσφαιρο και το αυστραλιανό ποδόσφαιρο.
 Το ράγκμπι έχει φτάσει σήμερα να παίζεται σε περισσότερες από 120 χώρες του κόσμου. Είναι από τα ελάχιστα αθλήματα τα οποία απαιτούν ταυτόχρονα δύναμη, αντοχή, ταχύτητα, σπιρτάδα και ομαδικότητα. Παρεξηγημένο από αρκετούς, το άθλημα έχει χαρακτηριστεί αρκετές φορές "βάρβαρο" από τους μή μυημένους στην φιλοσοφία του. Η προβολή του άλλωστε από το διεθνή μέσα επικεντρώνεται στην επανάληψη των σκληρών φάσεων και των δυνατών τάκλιν. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση. Σίγουρα δεν είναι από τα αθλήματα που χαρακτηρίζονται 'light', όπως είχε δηλώσει άλλωστε και ο Pierre Berbizier προπονητής της εθνικής ομάδας της Γαλλίας: "Αν δεν μπορείς να φας ούτε μια γροθιά, τότε καλύτερα να ξεκινήσεις πίνγκ-πόνγκ". Από την άλλη πλευρά όμως, πρόκειται για ένα άθλημα με όλη την σημασία της λέξης. Οι παίκτες δεν συνωστίζονται απλά σε ένα κουβάρι και σπρώχνονται, ούτε σαν στόχο τους έχουν να σακατέψουν τον αντίπαλο. Σύμφωνα μάλιστα με ένα αγγλικό ρητό: «Το ράγκμπι είναι ένα παιχνίδι για χούλιγκαν που παίζεται από ευγενείς».


πηγές:
http://www.in2life.gr/
https://el.wikipedia.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου