About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Τα οφέλη του χυμού από ρόδι για την υγεία και το δέρμα σας

από την μαθήτρια του ΣΤ3, Κωνσταντίνα Χ.

  Πίνοντας χυμό από ρόδι τα οφέλη για την υγεία και το δέρμα σας είναι πάρα πολλά. Πόσιμο, επιτρέπει την γρήγορη και εύκολη αφομοίωση όλων των θρεπτικών συστατικών που υπάρχουν στην κυκλοφορία του αίματος από το σώμα. Σε σύγκριση με άλλα φρούτα , τα ρόδια περιέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό  αντιοξειδωτικών . Περιέχει περίπου 3 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το πράσινο τσάι και το πορτοκάλι .


Η διατροφική αξία του ροδιού

  Το ρόδι είναι μια μεγάλη πηγή από αντιοξειδωτικές ουσίες, ωμέγα 5 πολυακόρεστο λιπαρό οξύ, το οποίο είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την αναγέννηση των κυττάρων και τον πολλαπλασιασμό τους. Ο χυμός του φρούτου είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α , C και Ε και μέταλλα όπως ασβέστιο , φώσφορο, κάλιο , σίδηρο, φυλλικό οξύ .
  Το Ρόδι έχει χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς στη μέση και την Άπω Ανατολή  για πολλές χιλιάδες χρόνια . Είχε χρησιμοποιηθεί ως τονωτικό για να θεραπεύσει ασθένειες όπως τα έλκη και διάρροια Είναι γνωστό για τη μείωση της αθηροσκλήρωσης, η οποία είναι μία από τις κύριες αιτίες της καρδιακής νόσου . Επίσης, μειώνει τον κίνδυνο της απόφραξης των αρτηριών που μπορεί να προκαλέσει τον περιορισμό της ροής του αίματος προς την καρδιά και τον εγκέφαλο.

Διατηρεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα:

  Παρά το γεγονός ότι ο χυμός του ροδιού περιέχει φρουκτόζη , δεν ανυψώσει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα , όπως κάνουν άλλοι χυμοί φρούτων . Μελέτες έχουν δείξει ότι δεν υπήρξε σημαντική αύξηση του επιπέδου του σακχάρου στο αίμα των διαβητικών  που έπιναν κάθε μέρα  χυμό από ρόδι, για μια περίοδο 2 εβδομάδων.

Προστασία από τον καρκίνο :

  Χυμός ροδιού εξαλείφει τις ελεύθερες ρίζες από το σώμα και αναστέλλει την ανάπτυξη και εξέλιξη του καρκίνου και άλλων ασθενειών . Η ημερήσια πρόσληψη με ένα ποτήρι χυμό ροδιού μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων στον καρκίνο του προστάτη . Επιπλέον, φαίνεται να εμποδίζει  μια ορμόνη η οποία παίζει έναν κρίσιμο ρόλο στην ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού .

Διατηρεί την πίεση του αίματος:

  Τα ρόδια είναι επίσης γνωστό για τη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης . Ο χυμός ροδιού μειώνει τις βλάβες και τη φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων . Είναι μια φυσική ασπιρίνη , η οποία εμποδίζει την πήξη του αίματος  και τον σχηματισμό θρόμβων .

Ανακουφίζει το στομάχι:

  Χυμός ροδιού χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της διάρροιας και της δυσεντερίας , δεδομένου ότι παίζει έναν ζωτικής σημασίας ρόλο στην έκκριση των ενζύμων που βοηθούν την σωστή πέψη.  Ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι χυμό ροδιού είναι βέβαιο ότι θα θεραπεύσει τα προβλήματα δυσπεψίας .

Ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα:

  O χυμός του ροδιού έχει ισχυρές αντιβακτηριδιακές και αντιμικροβιακές και  ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Προλαμβάνει την αναιμία:

  Η αναιμία είναι μια κατάσταση που προκαλείται από την ανεπάρκεια των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα. Δεδομένου ότι ο χυμός του ροδιού περιέχει άφθονη ποσότητα  σιδήρου βοηθά να ξεπεραστεί το έλλειμμα των ερυθρών κυττάρων του αίματος .

 Αντιγηραντικά οφέλη:

  Ο χυμός ροδιού μπορεί να βοηθήσει και να επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης , μειώνοντας τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές του πρόσωπο που προκαλούνται από τη συνεχή έκθεση στον ήλιο. Βοηθά επίσης στην ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος και την πρόληψη   των σκούρων κηλίδων .

Κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος . :

  O χυμός του ροδιού κάνει θαύματα στο ξηρό δέρμα.Διεισδύει βαθιά στο δέρμα και του χαρίζει άφθονη ενυδάτωση. Έτσι, απαλύνει το ξηρό και ερεθισμένο δέρμα .O χυμός του ροδιού είναι ευεργετικός για το λιπαρό δέρμα  και σπυράκια.   Η εφαρμογή του χυμού  ροδιού σε λιπαρό δέρμα εμποδίζει το ξέσπασμα από τα σπυράκια και εμποδίζει την παραγωγή σμήγματος .

Βοηθά και θεραπεύει τα σημάδια :

  Ρόδι βοηθά στην ανάπλαση των κυττάρων . Έχει την ικανότητα να επιταχύνει τη διαδικασία της επούλωσης των πληγών. Ακόμα και το λάδι των σπόρων του ροδιού είναι γεμάτο  με θρεπτικά συστατικά που είναι ευεργετικά για την ενίσχυση και την αναγέννηση της επιδερμίδας . Επίσης προστατεύει το δέρμα από τα εγκαύματα του ήλιου .

Βελτιώνει την υφή του δέρματος :

  Ρόδια είναι επίσης γνωστό για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των ινοβλαστών οι οποίες είναι υπεύθυνες για την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης που σφίγγει το δέρμα και εμποδίζει το σχηματισμό των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων . Το κολλαγόνο και η ελαστίνη παρέχουν τη δύναμη και την υποστήριξη στο δέρμα.  Πίνοντας ένα ποτήρι χυμό ροδιού καθημερινά θα έχετε ένα λαμπερό και φωτεινό δέρμα .



Πηγή:news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου