About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Ο Βόλος... μια πανέμορφη πόλη της Ελλάδας!

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Χρυσάνθη Δ.

 Το προηγούμενο καλοκαίρι είχα την ευκαιρία να πάω ένα πολύ όμορφο ταξίδι, σε μια πανέμορφη πόλη, τον Βόλο! Ήταν πραγματικά τέλεια!! Επισκέφτηκα πολλά μέρη μέσα στον Βόλο, αλλά και έξω, όπως τα χωριά του Πηλίου. Αποφάσισα να βρω μερικές πληροφορίες γι’ αυτόν…
 Ο Βόλος βρίσκεται στην άκρη της χερσονήσου του Πηλίου στο κέντρο της Ελλάδας. Είναι σχεδόν στο ενδιάμεσο μεταξύ της πρωτεύουσας Αθήνας και της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης, της Θεσσαλονίκης. Ο Βόλος είναι η πολιτική και οικονομική πρωτεύουσα της νομαρχίας και έχει πληθυσμό 71000 κατοίκους. 
 Η Πόλη του Βόλου ιδρύθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα. Είναι μια ζωντανή πόλη με μια μεγάλη προκυμαία όπου βρίσκονται πολλά ζαχαροπλαστεία, καφέ μπαρ, εστιατόρια και μεζεδοπωλεία.
 Η προκυμαία είναι και το μέρος όπου οι ντόπιοι πηγαίνουν βόλτα πριν ή μετά το δείπνο τους. Το μέρος γεμίζει κόσμο την Παρασκευή και το Σάββατο βράδυ. Τα γύρω στενά είναι και αυτά ενδιαφέροντα. Οι δρόμοι είναι πολύ εμπορικοί με πολλά μαγαζιά. Ο δήμος έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες για να μετατρέψει τον Βόλο σε ευχάριστη πόλη, με πολλούς πλακόστρωτους δρόμους όπου διασχίζουν την πόλη. 
 Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου φιλοξενεί ευρήματα από τις γύρω περιοχές που χρονολογούνται από την Μπρούτζινη περίοδο έως την Ελληνιστική. Η Δημοτική Πινακοθήκη είναι επίσης μεγάλου ενδιαφέροντος.
 Λίγα χλμ. δυτικά της πόλης, βρίσκονται οι αρχαιολογικοί χώροι του Σέσκλου (ο οικισμός χρονολογείται στο 6.000 π.Χ και είναι ο αρχαιότερος της Ευρώπης)και του Διμηνίου, που είναι ο πιο γνωστός προϊστορικός οικισμός της Ελλάδας και ο σημαντικότερος της νεώτερης Νεολιθικής Περιόδου. 
 
Προς τα βόρεια και ανατολικά, αναπτύσσεται ο επιβλητικός ορεινός όγκος του Πηλίου, του μυθικού βουνού των θρύλων και των Κενταύρων, από τα ομορφότερα και γοητευτικότερα της Ελλάδας. Στο βουνό υπάρχουν δεκάδες ξακουστά παραδοσιακά χωριά κτισμένα με τη μοναδική πηλιορείτικη αρχιτεκτονική (τα περισσότερα από τον 15ο-16ο αι.), ενώ κοντά στο χωριό Χάνια λειτουργεί σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο. 



πηγές: http://www.xn--mxafcbuvfkb4f.gr/

             http://www.visitgreece.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου