About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

«Ηράκλειο: Χριστούγεννα 2015-Πρωτοχρονιά 2016»

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Άννα Σπ.

 Διαβάστε αυτό το άρθρο για να πληροφορηθείτε για τη χριστουγεννιάτικη ατζέντα του ''Ηρακλείου 2015 - Πρωτοχρονιά 2016"
 Μια πληθώρα από χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ετοίμασε φέτος ο Δήμος Ηρακλείου οι οποίες θα φιλοξενηθούν κυρίως στην Πλατεία Ελευθερίας, στον Θεατρικό Σταθμό, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Την τιμητική τους έχουν τα τοπικά μουσικά σύνολα, οι χορωδίες, οι θεατρικές ομάδες και τα ωδεία της πόλης που θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους εντελώς δωρεάν στο κοινό.
 Φέτος στολίζουμε "καραβάκι" στην πλατεία Ελευθερίας και γιορτάζουμε την φωταγώγηση του την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου με ένα πλούσιο πρόγραμμα μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων που θα κορυφωθούν με τη συναυλία των Μανώλη Φάμελλο, Στάθη Δρογώση, Οδυσσέα Τσάκαλο & Βαγγέλη Μαρκαντώνη.
 Και πάλι στην Πλατεία Ελευθερίας, δίπλα στο Καραβάκι, θα στηθεί ένα Χριστουγεννιάτικο Χωριό (με 32 Ξύλινα Σπιτάκια), με ζαχαρωτά και διάφορα είδη δώρων και βέβαια εκεί θα βρίσκεται και το «Εργαστήρι του Αη Βασίλη» όπου θα γίνονται καθημερινά δραστηριότητες και άλλες εκδηλώσεις για παιδιά.

"Το εργαστήρι του Άη Βασίλη": δραστηριότητες για παιδιά από τον Δήμο Ηρακλείου

 Το «Εργαστήρι του Αη Βασίλη» θα βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας, δίπλα στο κιόσκι της μουσικής όπου θα γίνονται καθημερινά δραστηριότητες από εθελοντές εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού, κεραμίστριες και εικαστικούς, σε κατασκευές πηλού, ζωγραφική σε ξύλο, χαρτί και φελλό, παραμυθάδες σε απαγγελία παραμυθιών, Face Painting για τα παιδιά, και άλλες εκδηλώσεις.
 Επίσης στην Πλατεία Ελευθερίας θα βρίσκεται ένα Χριστουγεννιάτικο Χωριό (με 32 Ξύλινα Σπιτάκια), όπου επαγγελματίες της πόλης θα πωλούν ζαχαρωτά και είδη Χριστουγεννιάτικων δώρων ενώ θα υπάρχει και ένα τραινάκι με ελεύθερη είσοδο στα παιδιά. 

 Το πρόγραμμα των παιδικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα 2015 από τον δήμο Ηρακλείου αναλυτικά: 

Tετάρτη 16 & Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου
Πλατεία Ελευθερίας 

Ώρες 10:00-14:00 & 17:00-23:00

Είσοδος Ελεύθερη

Το «Εργαστήρι της Ριρής» κατασκευάζει κούκλες, μακραμέ, τσάντες, γούρια, ντεκουπάζ και προτείνει ιδέες για δημιουργίες, σε μικρούς και μεγάλους.

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου
Πλατεία Ελευθερίας 

Ώρες 10:00-17:00

«Ένα δέντρο μεγαλώνει»

 Η 1η Δημοτική Κοινότητα συγκεντρώνει τρόφιμα για τα προγράμματα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής.
 Θα σχεδιαστεί ένα δέντρο στο δάπεδο με περίγραμμα από πράσινη κορδέλα, ώστε να γεμίσει με κονσερβαρισμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας (γάλα, κομπόστες κλπ). 

Την επίβλεψη της δράσης έχουν αναλάβει οι Σύμβουλοι της Κοινότητάς μας και εθελοντές. 

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 
Πλατεία Καλλέργων – Λιοντάρια 

Ώρα: 19.00

Είσοδος Ελεύθερη

Η Μουσικοπαιδαγωγική ομάδα του Συλλόγου Εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου "Δ. Θεοτοκόπουλος" παρουσιάζει: «ΚΑΛΑΝΤΑΡΙΣΜΑΤΑ – ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ».

Ομάδες παιδιών από διάφορα σχολεία του Ηρακλείου θα παρουσιάσουν στους δρόμους του Ηρακλείου χριστουγεννιάτικα μουσικά παιχνίδια και θα καταλήξουν στα Λιοντάρια, όπου θα παρουσιάσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 
Πλατεία Ελευθερίας 

Ώρες 17:00-20:00

Γιορτινές Κατασκευές, Χριστουγεννιάτικα Κεράσματα και παιδικά σχέδια με χρυσόσκονη από τα τμήματα Παιδαγωγικών, Ζαχαροπλαστών και Αισθητικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Δευτέρα 21 έως Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου
Στοά της Βικελαίας (Αχτάρικα) 

Ώρες Καταστημάτων 

Παζάρι βιβλίου 

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων του Δήμου Ηρακλείου, οργανώνουν χριστουγεννιάτικο παζάρι βιβλίων. Θα διατεθούν τίτλοι από τις εκδόσεις της βιβλιοθήκης, με έκπτωση έως και 50%, επί της τιμής πωλήσεώς τους.

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 
Πλατεία Ελευθερίας 

Ώρες 11:00-13:00

Χριστουγεννιάτικα Στολίδια, Χριστουγεννιάτικα Κεράσματα και παιδικά σχέδια με χρυσόσκονη, από τα τμήματα Παιδαγωγικών, Σεφ και Αισθητικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 
Στοά της Βικελαίας (Αχτάρικα) 

Ώρες Καταστημάτων 

"Χριστούγεννα, Πρωτούγεννα, πρώτη γιορτή του χρόνου"

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε χωριό της Κρήτης με πρωταγωνιστές τους ήρωες μιας τυπικής, παραδοσιακής οικογένειας. Περιγράφεται η ζωή της οικογένειας στο χωριό, τα χρόνια τα παλιά, καθώς και οι κύριες και δευτερεύουσες ασχολίες των μελών της, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις ασχολίες που είχαν κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων. 

Η δράση συνοδεύεται από ζωντανή μουσική. 

Σχεδιασμός-υλοποίηση δράσης: Μαρίνα Στέλλα Μαρινάκη

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 
Στοά της Βικελαίας (Αχτάρικα) 

Ώρες Καταστημάτων 

"Χριστούγεννα με τον παππού Αριστοφάνη"

Μια φορά κι ένα καιρό… τέτοιες μέρες. Ο παππούς Αριστοφάνης αφηγείται… 

Παραμύθια, αγάπη, παιχνίδια, τραγούδια και ελπίδα!!! 

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αριστοφάνης Χουρδάκης

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, και πάλι στην πλατεία Ελευθερίας, με ντόπια μουσικά σχήματα και πολλά πυροτεχνήματα.


Και του χρόνου!


Πηγή : cretazine.com/heraklion-events








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου