About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Γιατί οι ζέβρες έχουν ραβδώσεις;

Από τη μαθήτρια του ΣΤ 2 Μαριλένα Α.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι ζέβρες έχουν ραβδώσεις; Εγώ ξέρω!
Πριν από 260 χρόνια, σε μια χώρα που την έλεγαν Φιλντισία υπήρχε μια πόλη, η Ζερεβία. Σε αυτήν την πόλη υπήρχαν αμέτρητες διαβάσεις πεζών γιατί οι άμαξες ήταν πολλές και επικίνδυνες!
Μια μέρα ένα μικρό παιδάκι, ο Ηλίας, έπαιζε μπάλα με τους φίλους του σε μια γειτονιά. Ξαφνικά η μπάλα έπεσε στο δρόμο και κανείς δεν ήξερε τι να κάνει, γιατί οι μαμάδες τους, τους είχαν πει να μην πάνε στον δρόμο ό,τι κι να γίνει.
Όλοι είχαν στεναχωρηθεί! Μια στιγμή πετάγεται ο Ηλίας και φωνάζει : 
-Το βρήκα! Ξέρω τι θα κάνω! Θα πάω εγώ να πάρω την μπάλα! Όλοι είχαν τρομάξει και του έλεγαν να μην πάει, αλλά αυτός επέμενε...
Μετά από λίγο που όλοι σταμάτησαν να μιλάνε, ο Ηλίας πήγε να περάσει τον δρόμο.
Ο καημένος, δεν είχε ξαναπεράσει τον δρόμο ποτέ! Όμως ευτυχώς θυμήθηκε ότι στο σχολείο είχαν πει να περνάνε πάντα από τις διαβάσεις των πεζών. Έτσι κι έκανε, βρήκε μια διάβαση, στάθηκε εκεί λίγη ώρα και ξεροκατάπιε.
Πήρε μια βαθιά ανάσα και ξεκίνησε. Για κακή του τύχη όμως εκείνη την στιγμή περνούσε τον δρόμο μια άμαξα της οποίας ο οδηγός δεν πρόσεχε τις διαβάσεις! Ο Ηλίας είχε κοκαλώσει από τον φόβο του όταν είδε την μεγάλη άμαξα να πλησιάζει.
Η διάβαση, που έβλεπε τι γινόταν, δεν ήξερε τι να κάνει! Τελικά λίγο πριν πατήσει η άμαξα τον Ηλία η διάβαση μεταμορφώθηκε σε ένα πανέμορφο ασπρόμαυρο άλογο, γνωστό σε εμάς ως ζέβρα και τον έσωσε!
Όλοι ήταν πολλοί χαρούμενοι όταν είδαν την ζέβρα να σώζει το παιδί και γι' αυτό την ευχαρίστησαν πολύ!
Τότε ήταν η πρώτη φορά που είδε κάποιος άνθρωπος ζέβρα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου