About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Κακοκαιρία σε Αγγλία και Γαλλία με πρωτοφανείς βροχές και χιόνια

Από τις μαθήτριες του ΣΤ1, Δανάη Μ. και Εμμανουέλα Σ.
Στην Αγγλία και στη Γαλλία έχει κακοκαιρία ενώ στην Ελλάδα είναι σαν άνοιξη!!Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε.
Ισχυροί άνεμοι και καταρρακτώδης βροχή έπληξε τη Δευτέρα τη δυτική και βορειοδυτική Γαλλία και το νότιο τμήμα της Αγγλίας και της Ουαλίας, όπου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις και χιλιάδες γαλλικά σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρική ενέργεια.
Στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο λιμάνι της πόλης Μπρεστ στα βορειοδυτικά αγνοείται ένας ρώσος ναύτης. Νωρίς το απόγευμα, σχεδόν 18.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα σε όλη την περιοχή της Βρετάνης στη δυτική Γαλλία ενώ υπήρξε αναστάτωση με τις πτήσεις και στο αεροδρόμιο της πόλης όπου αγνοείται ο ρώσος ναύτης. Οι σιδηροδρομικές μεταφορές και συγκοινωνίες επίσης επηρεάστηκαν στα βορειοδυτικά της χώρας.
Στη Μεγάλή Βρετανία ακυρώθηκαν δεκάδες πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Χίθροου, το πρώτο στον κόσμο αεροδρόμιο στον τομέα της επιβατικής κίνησης. Όλες οι πτήσεις από το αεροδρόμιο του Σαουθάμπτον στη νότια Αγγλία, που φιλοξενεί τις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων ανεστάλησαν.
Οι εθνικές σιδηροδρομικές μεταφορές επίσης επηρεάστηκαν καθώς οι εταιρείες αναγκάστηκαν να μειώσουν τον αριθμό των δρομολόγιων ή να ακυρώσουν μερικά σιδηροδρομικά ταξίδια. Ισχυροί άνεμοι έπνεαν και στην Ιρλανδία, με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα στις τηλεπικοινωνίες όπου κόπηκαν πάνω από 5.000 τηλεφωνικές γραμμές. Πολλές θαλάσσιες συνδέσεις διεκόπησαν στο στενό της Μάγχης μεταξύ της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η μετεωρολογική υπηρεσία στη Μεγάλη Βρετανία εξέδωσε σήμα πορτοκαλί συναγερμού με χρονικό ορίζοντα τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη, για το νότιο μισό της Αγγλίας και της Ουαλίας λόγω της έντονης βροχόπτωσης και των ισχυρών ανέμων ταχύτητας 140 χιλιομέτρων ανά ώρα. «Τα προβλήματα στον τομέα των μεταφορών μπορεί να είναι πολύ μεγάλα» προειδοποίησε η Έμμα Κόμπτον μετεωρολόγος στη βρετανική υπηρεσία πρόβλεψης του καιρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου