About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

O Kαραλής παγκόσμιος πρωταθλητής

Από τον μαθητή του ΣΤ1, Σταύρο Α.

 Στο παρακάτω κείμενο θα σας μιλήσω για το νέο ρεκόρ που έκανε ο Έλληνας Εμμανουήλ Καραλής.
O Eμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ παίδων, στο πλαίσιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κλειστού στίβου, που διεξάγεται στο ΣΕΦ με άλμα στα 5,53 και να αποθεώθηκε από τους περίπου 5.000 φίλους του αθλήματος.
 Ο 16χρονος αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου αποδεικνύει πως μία ακόμη φορά το μέλλον του ανήκει. Αφού κατάφερε να ξεπεράσει τα 5,39μ. με την πρώτη προσπάθειαΑπό τον μαθητή του ΣΤ1, Σταυρο Α.
Ο Καραλής ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια το 5,53 μ. και στη συνέχεια δοκίμασε στα 5,60 μ., χωρίς επιτυχία. 
 Η προηγούμενη κορυφαία επίδοση όλων εποχών στον κόσμο ήταν το Ζερμάν Κιαραβίλιο με 5,51 μ. από τις 1/5/2004. 
 Ο Καραλής στην αρχή της σεζόν είχε κάνει 5,35 μ. στην προπονητική ημερίδα, επίδοση που κατοχύρωσε στι 30 Ιανουαρίου, όταν και ανέβηκε πάνω από το ίδιο ύψος. Ο σημερινός αγώνας ήταν το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια και απαρχή μιας πολλά υποσχόμενης καριέρας. Ο νεαρός το καλοκαίρι θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας του στην Τιφλίδα. 

Καραλής: Δεν θα με επηρεάσει το ρεκόρ
«Είναι η πρώτη φορά που ξεπερνώ αυτό το ύψος, αφού στην προπόνηση επικεντρωνόμαστε στην τεχνική με τον προπονητή μου και χρησιμοποιούμε μαλακά κοντάρια. Τα κοντάρια αυτά τα είχα χρησιμοποιήσει ξανά στον προηγούμενο αγώνα εδώ στο ΣΕΦ πριν από 15 ημέρες. Αφιερώνω αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ στον προπονητή μου, Βασίλη Μεγαλοοικονόμου, τη δίδυμη αδελφή μου και τον κόσμο που βρέθηκε εδώ και χειροκρότησε τις προσπάθειες μας. Με ανεβάζει όταν ακούω το ρυθμικό χειροκρότημα. 
Μπαίνοντας στον αγώνα ένιωθα καλά και πίστευα ότι θα βγει μία καλή επίδοση. Αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ αλλάζει τον τρόπο σκέψης μου μόνο για σήμερα. Από αύριο βάζουμε το κεφάλι κάτω και συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά. Δεν θα αφήσω να με επηρεάσει όλο αυτό. Επόμενος αγώνας που θέλω να πάω είναι το Βαλκανικό Πρωτάθλημα στις 27/02 και από εκεί και πέρα το Ευρωπαϊκό Παίδων της Τιφλιδας και το Παγκόσμιο εφήβων - νεανίδων του Μπίνγκοζ», δήλωσε ο Εμμανουήλ Καραλής. 
Ο Βασίλης Μεγαλοοικονόμου δήλωσε από την πλευρά του: «Το βασικό είναι να βελτιώνεται η τεχνική του. Είναι ένας χαρισματικός αθλητής, που βρίσκεται στην ανάπτυξη, το σώμα του αλλάζει και το θετικό είναι ότι με 4 προπονήσεις την εβδομάδα καταφέρνει να βελτιώνεται. Στην προπόνηση δεν χρησιμοποιούμε σκληρά κοντάρια, είναι δεύτερη φορά μετά την ημερίδα εδώ στο ΣΕΦ που πήδηξε με σκληρά κοντάρια αφού στις προπονήσεις επικεντρωνόμαστε στην τεχνική, η οποία πάντα έχει περιθώρια βελτίωσης».


πηγή: http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου