About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Η Ασπροσκουφίτσα και η κακή κατσίκα!

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Χρυσάνθη Δ.

 Στα πλαίσια μιας εργασίας στο μάθημα της Γλώσσας, διαλέξαμε το αγαπημένο μας παραμύθι, αλλάξαμε τον τρόπο που προχωράει και τελειώνει η ιστορία γράφοντας ένα δικό μας κείμενο. Διαβάστε παρακάτω το δικό μου παραμύθι... 
 Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κοριτσάκι που το έλεγαν Ασπροσκουφίτσα, κι αυτό γιατί ήταν πάντα ντυμένη στα άσπρα! Μια μέρα λοιπόν, η γιαγιά της της είπε να πάει λίγο σούπα στον άρρωστο λύκο και αυτή συμφώνησε. Ξεκινάει και πηγαίνει από το δάσος, για να κόψει δρόμο.

 Εκεί όμως συναντάει μια κατσίκα, η οποία ήταν καταζητούμενη για φάγωμα γρασιδιού. Χωρίς να το ξέρει αυτό, η Ασπροσκουφίτσα την καλημέρισε! Τότε της είπε, η κατσίκα, ότι ήθελε βοήθεια για κάποιες δουλειές και την ρώτησε αν θα μπορούσε να πάει μαζί της. Ανήξερη συμφώνησε! 
 Μετά από πολύ περπάτημα έφτασαν σε ένα μικρό καλυβάκι. Η Μπέι-Μπέι, η κατσίκα, είχε να κάνει πολλές δουλειές όπως σκούπισμα, σφουγγάρισμα, ξεσκόνισμα και να σιδερώσει. Αφού τελείωσαν η Μπέι-Μπέι είχε πεινάσει, μιας που το ψυγείο ήταν άδειο, σκέφτηκε να φάει το κοριτσάκι!! Πάνω που είχε ανοίξει το στόμα της, μπαίνει η Κουάκ-Κουάκ, η αστυνομικίνα πάπια! 
 Έτσι άρχισαν να παλεύουν!! Αρχικά νικούσε η Μπέι-Μπέι μετά η Κουάκ-Κουάκ τελικά τους χώρισε ο λύκος που είχε γίνει καλά περιμένοντας την Ασπροσκουφίτσα και μπήκε στη φυλακή η κατσίκα!!! 
Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου