About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Η καμήλα

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Πελαγία Τσ.

 Η καμήλα είναι ένα ζώο που ζει στην έρημο με μεγάλη αντοχή στην έλλειψη νερού και τροφής. Διαβάστε παρακάτω περισσότερες πληροφορίες.
 Από τα θηλαστικά, η καμήλα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αντοχή στις συνθήκες που επικρατούν στις ερήμους.Το νερό που χρειάζεται το παίρνει από το λίπος που έχει αποθηκευμένο στις καμπούρες της. Το λίπος καίγεται μέσα στον οργανισμό της και της δίνει το νερό που έχει ανάγκη. Από την καύση 100 γραμμαρίων λίπους εξοικονομεί 107 γραμμάρια νερού.
 Υπάρχουν δύο είδη καμηλών: η βακτριανή και η αραβική.Η πρώτη έχει δύο ύβους (καμπούρες), ενώ η δεύτερη έναν.Τα πόδια και ο λαιμός είναι μακριά. Οι βλεφαρίδες των ματιών είναι πυκνές. Τα αυτιά είναι κοντά και τριχωτά και τα ρουθούνια ανοιγοκλείνουν με ειδικούς μυς. Ο εξοπλισμός αυτός προστατεύει το ζώο από την άμμο της ερήμου.Για να τη φορτώσουν γονατίζει πρώτα. Επίσης οσμίζεται το νερό από μακριά (πηγάδι-όαση) και ολόκληρο το καραβάνι κατευθύνεται σ' εκείνο το μέρος. Οι θηλυκές γεννούν ένα ή δύο μικρά ύστερα από κυοφορία ενός χρόνου περίπου. Επίσης οι καμήλες χρησιμοποιούνται πολύ σε μεταφορές ανθρώπων και πραγμάτων στην έρημο. 



πηγή: el.wikipedia.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου