About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Οι χρωματιστοί λόφοι της Κίνας!

από την μαθήτρια του ΣΤ3, Ηλιάνα Α.

Perierga.gr - Σχηματισμοί Danxia  Ψάχνοντας στο internet βρήκα αυτό το μαγευτικό τοπίο. Ελπίζω να σας αρέσει!!!
Η πόλη Zhangye είναι μέρος της επαρχίας Gansu, στη βορειοδυτική Κίνα. Πριν από χιλιάδες χρόνια, ήταν μία από τις πιο πλούσιες πόλεις της χώρας αφού εξαιτίας του δρόμου του μεταξιού, χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο την επισκέπτονταν καθημερινά για να αγοράσουν και να πουλήσουν εκεί τα εμπορεύματά τους.
  Όταν ο δρόμος του μεταξιού εγκαταλείφθηκε, άρχισε και η παρακμή ολόκληρης της περιοχής. Με την πάροδο του χρόνου οι κάτοικοι της πόλης Zhangye παράτησαν το εμπόριο και άρχισαν να ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
  Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, αυτό δείχνει να αλλάζει. Η ευρύτερη περιοχή έγινε παγκοσμίως γνωστή μετά την προβολή μιας ταινίας, σκηνές της οποίας είχαν γυριστεί εκεί. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τα εντυπωσιακά της τοπία
Perierga.gr - Σχηματισμοί Danxia
  Το ασυνήθιστο αυτό γεωλογικό φαινόμενο είναι γνωστό σαν “σχηματισμός Danxia” και οφείλεται στη συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων ψαμμίτη και άλλων ιζημάτων στην επιφάνεια του εδάφους. Τα ιζήματα αυτά με την πάροδο εκατομμυρίων χρόνων οξειδώνονται λόγω της επαφής τους με τον αέρα και αποκτούν έτσι τα έντονα χρώματά τους.
  Η Κίνα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο στην οποία έχουν ανακαλυφτεί μέχρι τώρα σχηματισμοί Danxia. Υπάρχουν σε αρκετά σημεία της, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, η ευρύτερη περιοχή κοντά στην πόλη Zhangye αποτελεί το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα του περίεργου αυτού γεωλογικού φαινομένου.
Έτσι, χιλιάδες είναι αυτοί που επισκέπτονται την περιοχή για να δουν από κοντά τους χρωματισμένους λόφους και τα εντυπωσιακά βουνά της.Perierga.gr - Σχηματισμοί DanxiaPerierga.gr - Σχηματισμοί DanxiaPerierga.gr - Σχηματισμοί Danxia

Πηγή:  perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου