About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Κούβατζ - The Kuvasz

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Μυρσίνη Κ.

 Μου αρέσουν πολύ τα σκυλιά και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τα πανέμορφα και πανέξυπνα κούβατζ. Αν ενδιαφέρεστε διαβάστε τις παρακάτω πληροφορίες για την υπέροχη αυτή ράτσα. 
 Το kuvasz είναι ένα μεγάλο σκυλί με ένα πυκνό διπλό, άοσμο παλτό, που είναι λευκού χρώματος και μπορεί να κυμαίνεται από κυματιστό σε ίσιο. Παρά το γεγονός ότι η γούνα είναι λευκή, ο χρωματισμός του δέρματος του kuvasz θα πρέπει να είναι σκοτεινός και η μύτη του πρέπει να είναι μαύρη. Τα μάτια πρέπει να έχουν σχήμα αμυγδάλου. Η λέξη Κούβατζ προέρχεται πιθανότατα από την τουρκική λέξη Καββάς, που σημαίνει φύλακας ή στρατιώτης ή kuwasz που σημαίνει προστάτης. Μια θεωρία λέει ότι η λέξη μπορεί να προέρχεται από τους αρχαίους αγρότες από τη Ρωσία.
 Το kuvasz είναι έξυπνο σκυλί και συχνά περιγράφεται να έχει γελοία αίσθηση του χιούμορ που μπορεί να διαρκέσει καθ 'όλη την εφηβεία του και στην ενήλικη ζωή. Πρόκειται για έντονα πιστά και υπομονετικά ζώα συντροφιάς που εκτιμούν την προσοχή, αλλά μπορεί επίσης να είναι κάπως απόμακρα ή ανεξάρτητα, όπως καθώς και σχολαστικά πονηρά, ιδιαίτερα με τους ξένους. Η φυλή Kuvasz είναι μόνο για έμπειρους χειριστές. Ο συνδυασμός της εξυπνάδας, της ανεξαρτησίας και της προστατευτικότητας, κάνει την εκπαίδευση υπακοής και κοινωνικοποίησης απολύτως απαραίτητες. Είναι αυστηρά εργαζόμενα σκυλιά, που εκτρέφονται για αιώνες για να σκέφτονται ανεξάρτητα και να ενεργούν χωρίς οδηγίες, σαρώνουν και αξιολογούν το περιβάλλον τους και αναλαμβάνουν όση προστατευτική ή αποτρεπτική δράση απαιτείται.
 Το σκληρό και πυκνό τρίχωμα του kuvasz αυξάνεται έως και 15 cm σε μήκος, και απαιτεί κάποια ιδιαίτερη περιποίηση. Πρέπει να βουρτσιστεί μία φορά την εβδομάδα, ή ακόμη καλύτερα κάθε δύο ή τρεις ημέρες. Για αυτό το σκοπό, η χρήση μιάς βούρτας - τσουγκράνα είναι ότι καλύτερο. Για να αφαιρέσετε επίμονους κόμβους χρησιμοποιήστε μια χτένα με αραιά δόντια. Κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του φθινοπώρου τα kuvasz μαδάνε, και θα χάσουν άφθονο μαλλί και πολύ πολύ γρήγορα. Συχνό βούρτσισμα είναι επομένως απαραίτητο, για να κρατήσει τη γούνα του τακτοποιημένη. Ένα kuvasz δεν πρέπει να μυρίζει ή να έχει μια μυρωδιά. Αυτό είναι συνήθως ένα σημάδι ασθένειας ή κακής διατροφής.
 Ιστορικά το Κουβάτς έχει χρησιμοποιηθεί για να φυλάει κοπάδια και περιουσίες, καθώς επίσης και για κυνήγι. Σήμερα χρησιμοποιείται κυρίως σαν κατοικίδιο και σαν φύλακας. Είναι φιλικό, πιστό, στοργικό και πολύ έξυπνο σκυλί. Είναι απαραίτητο να κοινωνικοποιηθεί από νωρίς, αλλιώς μπορεί να γίνει υπερβολικά επιφυλακτικό απέναντι στους αγνώστους. Πρέπει να εκπαιδευτεί σωστά για να μη γίνει ανυπάκουο.

πηγή: http://ratses.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου