About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Το επίγειο… “Πάρκο του Παραδείσου”!

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Μυρσίνη Κ.

 Ψάχνοντας στο διαδίκτυο συνάντησα ένα μαγευτικό θέαμα. Το πανέμορφο Πάρκο του Παραδείσου . Ελπίζω να σας αρέσει!!! 
 Το Paronella Park χτίστηκε το 1930 από τον José Paronella, έναν Ισπανό μετανάστη, στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Εμπνευσμένος από τα ισπανικά κάστρα, θέλησε να δημιουργήσει έναν επίγειο παράδεισο, προσφέροντας ψυχαγωγία στον κόσμο. Και το όνειρό του έγινε πραγματικότητα, δημιουργώντας ένα… πάρκο των ονείρων!
 Σε μια έκταση πέντε εκταρίων δημιούργησε τον “παράδεισό” του, έναν χώρο όπου κατακλύζεται από καταπράσινα φυτά, ενώ ένας εντυπωσιακός καταρράκτης που δεσπόζει στο κέντρο του έχει αξιοποιηθεί υδροηλεκτρικά. Επιπλέον, 7.500 τροπικά φυτά “αγκαλιάζουν” το πάρκο, ενώ το “τούνελ της αγάπης” αλλά και μυστικά περάσματα, φυσικές γέφυρες και μικρά σιντριβάνια συμπληρώνουν τη μαγευτική εικόνα.
 Highlight του πάρκου θεωρείται το μικρό μεσαιωνικό κάστρο που κρύβει μέσα του θρύλους και μύθους της ισπανικής παράδοσης! Το πάρκο προσφέρει μια απίστευτη εμπειρία στους επισκέπτες 12 μήνες το χρόνο, δίνοντας την ευκαιρία στον καθένα να συμμετέχει σε έναν μοναδικό… βοτανικό περίπατο, ανακαλύπτοντας άγνωστα και σπάνια είδη χλωρίδας σε ολόκληρη την έκταση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου