About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Γαλλικό Μπουλντόγκ

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Μυρσίνη Κ. 

 Το γαλλικό μπούλντογκ είναι ένα όμορφο σκυλάκι και θα ήθελα πολύ να έχω ένα. Μου αρέσουν πολύ!!! Διαβάστε πληροφορίες παρακάτω.
 Τα Γαλλικά Μπουλντόγκ είναι απόγονοι των Αγγλικών Μπουλντόγκ σε συνδυασμό με Γαλλικές ράτσες. Πρόκειται για μικρόσωμα σκυλάκια, με "τετράγωνο" σχήμα, έντονους μυς και βαρύ σκελετό.
 Το Γαλλικό Μπουλντόγκ είναι κυρίως σκυλί σπιτιού, που του αρέσουν πολύ τα χάδια, τα παιχνίδια και η ξεκούραση. Λόγω του προβληματικού αναπνευστικού τους συστήματος δεν αντέχουν στην έντονη άσκηση, στις υψηλές θερμοκρασίες και στην υγρασία. Έχουν ανάγκη να είναι σε χώρο που μπορούν να κρατήσουν σταθερή τη θερμοκρασία του σώματός τους και την αναπνοή τους.
 Τα Γαλλικά Μπουλντόγκ είναι πολύ κοινωνικά σκυλιά, αγαπούν πολύ την οικογένειά τους, τα μικρά παιδιά και τους γύρω τους, ειδικά αν κοινωνικοποιηθούν από μικρά. Έχουν ανάγκη από προσοχή και γαβγίζουν μόνο όταν την στερηθούν ή αν νιώσουν δυσάρεστα.
 Έχουν κοντότριχη γούνα, χρειάζονται ελάχιστη περιποίηση και συνήθως τα συναντάμε σε άσπρο, μαύρο και κανελί με στάμπες ή όχι.
 Είναι έξυπνα, δραστήρια και περίεργα από τη φύση τους. Αν και είναι σκύλοι συντροφιάς, μπορούν άνετα να είναι και φύλακες και θα ειδοποιήσουν σε κάθε κίνδυνο προς την οικογένεια.

πηγή: http://ratses.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου