About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Cake σοκολάτας με Choco Frosting

από την μαθήτρια του ΣΤ3, Ελένη Μ.

_MG_0296Υλικά

Για το cake
250 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%, λιωμένη
120 γρ. αλεύρι
φουντούκια
τρούφα για decor

Για το Frosting 

1 φλ. τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
450 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
5 κ.σ. σκόνη κακάο

Εκτέλεση

_MG_0364  Xτυπάμε με το σύρμα σε υψηλή ταχύτητα το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, δίνοντας χρόνο μέχρι να ομογενοποιηθεί το καθένα. 
  Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Προσοχή να μην είναι καυτή η κουβερτούρα.
 Με την κουζινομηχανή σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, περιμένοντας πάλι να ομογενοποιηθεί το μείγμα προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση. Τέλος, ρίχνουμε τα φουντούκια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε απαλά λίγο ακόμα.
  Τοποθετούμε σε βουτυρωμένη και ελαφρώς αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό του και αυτό βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία. Βγάζουμε από τον φούρνο και, αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο, το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  Αφού έχει κρυώσει εντελώς, με μια σπάτουλα από πάνω προς τα κάτω ξεκινάμε να απλώνουμε το Frosting. Μπορείτε να πάρετε και έτοιμο Frosting αλλά δεν είναι καθόλου δύσκολο να το ετοιμάσετε. 
  Χτυπάτε στην κουζινομηχανή το βούτυρο με τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει και έχετε μια λεία κρέμα. Αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο βούτυρο.
  Προσθέστε τέλος το γάλα και το κακάο, αυξήστε τη ταχύτητα του μίξερ και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.



Πηγή: jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου