Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Αριστέα Ζ.
Μου αρέσει καμιά φορά να κοιτάω τους εναερίτες και καμιά φορά απορώ πως τα καταφέρνουν. Έτσι αποφάσισα να σας γράψω λίγα λόγια για αυτούς.
Σίγουρα κάποια στιγμή που θα κάνατε έξω τη βόλτα σας και υπό κανονικές καιρικές συνθήκες, θα έχετε συναντήσει κάποιους εναερίτες, να κρέμονται από τις κολόνες ή τα ηλεκτροφόρα σύρματα ή ακόμη και από τους μεγάλους μεταλλικούς πυλώνες μεγάλης τάσης που φτάνουν σε ύψος τα 45 μέτρα, προσπαθώντας να αποκαταστήσουν κάποια πιθανή βλάβη ή να συντηρήσουν το δίκτυο.
Είναι ένα από τα πιο ριψοκίνδυνα επαγγέλματα σήμερα, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και λειτούργημα. Είναι αυτό της επίμαχης ομάδας των «Εναεριτών» (εναέριος, αυτός που κινείται στον αέρα) της ΔΕΗ. Οι εναερίτες τεχνικοί, είναι αναγκασμένοι να εργάζονται σε βάρδιες 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες (καύσωνας, παγωνιά, χιόνι, βροχή, δυνατός αέρας κ.λπ.). Δεν έχετε δει όμως εναερίτες να δουλεύουν σε ακραίες καιρικές συνθήκες όπου σημειώνονται και οι περισσότερες βλάβες. Αυτοί όμως, είναι έξω αυτή την δύσκολη ώρα και δουλεύουν για εμάς, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους, για να βγάλουν το μεροκάματο του τρόμου. Παρόλο που οι εργαζόμενοι παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία τους, κράνος, γάντια κ.λπ., πολύ συχνά σημειώνονται ατυχήματα.
πηγή: www.thebest.gr/news/index/viewStory/356730
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου